fbpx

Dobitnica Emmyja Ashley Colburn u zagrljaju Zagreba!

Zagreb…

Ashley u zemlji čudesa

Ashley Colburn– Svaki put kad zavežem Croatin šal oko vrata čini mi se kao da se vežem uz zemlju u koju sam se zaljubila. A i trendi je! – kaže nasmijana producentica i TV novinarka Ashley Colburn.
Ashley Colburn iz San Diega, SAD, zaljubljenica u Hrvatsku i njezine stanovnike, odavno je redovit gost naše zemlje. Prvi put posjetila je Hrvatsku 2009. godine za potrebe snimanja ‘WOW Croatia’, serijala za koji je osvojila prestižnu nagradu Emmy 2010. godine, a nakon toga ovdje se počela osjećati kao kod kuće. Snimila je putopisni serijal ”Take Off With Ashley Colburn’ premijerno prikazan na WealthTV-u koji ju je tijekom dvije sezone odveo u više od 25 zemalja na 6 kontinenata. Sljedeće godine osvojila je nagradu ‘Zlatna penkala’ koju HTZ dodjeljuje stranim novinarima za promociju hrvatskog turizma, snimivši ‘Wonders of Croatia’. Ove godine sudjelovala je u projektu ‘Discover Croatia – Legends of Croatia’ Touristar TV-a u sklopu kojeg je putovala hrvatskom obalom. Snimanje je počelo 16. lipnja u Šibensko-kninskoj županiji, a završilo 26. lipnja u Dubrovačko-neretvanskoj.
Ashley Colburn je rođena u Kaliforniji, a San Diego zove domom – koliko joj to putovanja diljem svijeta dopuštaju. Njezina želja za putovanjima razvila se u ranoj dobi, a osobito za vrijeme studija u Španjolskoj. Karijeru je započela kao voditeljica, producentica i novinarka na Wealth TV-u 2009.
Ashley ColburnSnimanje projekta nije jedina Ashleyina aktivnost ovoga ljeta, u svom gustom rasporedu uspjela je odvojiti vrijeme i posvetiti ga hrvatskom modnom brendu Croata za potrebe snimanja kampanje za rupce koje rado nosi.
– Nisam dvojila ni trenutka, odmah sam pristala. Podsjećaju me na Hrvatsku – na njezino more, rijeke, tradiciju, planine, ljude. Nekako, svaki put kad zavežem Croatin šal oko vrata čini mi se kao da se vežem uz zemlju u koju sam se zaljubila – kaže nasmijana Ashley.
Ashley je mlada, sposobna, obrazovana i samosvjesna žena koja živi život punim plućima. Ona zna što želi – a ono što želi nerijetko i dobije. Stoga nije ni čudo što predstavlja Croata svilene rupce i šalove.
– Croata je na nesvakidašnji način prenijela svijetom priču o kravati i pridonijela prepoznatljivosti Hrvatske u svijetu. Baš kao i Ashley koja od početka predstavlja svijetu Hrvatsku kao domovinu kravate. Savršen smo spoj – ponosni su u Croati.
Danas nas ova nesvakidašnja suradnja podsjeća da je rubac, zavezan u čvor, zapravo prva kravata, a njegove boje i nježnost svilenog materijala najljepše utjelovljuje baš glamurozna američka producentica i voditeljica.
Ashley nije poput drugih žena. Njezin dom je zemaljska kugla, prijatelji su joj raspršeni po cijelom svijetu i svuda se snalazi.  Uz raspored u kojem se ne zadržava nigdje dulje od tjedan dana teško je vezati se, osim kada je riječ o Croata rupcima – onda je to sasvim moguće i to na nebrojene načine.

Foto: Miro Martinić