fbpx

Trostruki užitak

Trostruki uzitakSastojci:
Biskvit:
6 bjelanjaka
20 dag šečera
15 dag mljevenih oraha
2 žlice mrvica
3 žlice brašna
1/2 praška za pecivo

Bjelanjke izbiti u čvrst snijeg lagano dodati šećer, pa ostale sastojke.

Fil:
6 žumanjaka
2 pudinga od vanilije
1 žlica brašna
7 dcl mlijeka
25 dag margarina
20 dag šećera
10 dag čokolade

Dio mlijeka pomješati sa žumanjcima, pudingom i brašnom. Ostatak mlijeka staviti da zakuha, pa dodati smjesu od žumanjaka. Kuhati dok se ne dobije čvrsta krema. U hladno dodati izrađeni margarin sa šećerom. Smjesu podjeliti na dva dijela, pa u jedan dodati otopljenu čokoladu. Na biskvit prvo staviti bijelu kremu, pa red petit keksa, pa tamnu kremu. Posuti orasima ili ribanom čokoladom.

Dobar tek!
Priprema i Foto: Mirela Crndić