Kako postati dizajner vrtova!
Piše: redakcija On 21 ruj., 2015 At 10:05 AM | Categorized As LifeStyle, Moda, Profokus | With 0 Comments

Učilište Profokus…

Dizajner vrtovaUpisom u jedinstveni verificirani program ‘Učilišta Profokus‘, usvojit ćete znanja iz dizajna vrtova i pejsažne arhitekture. Program će Vam pružiti kreativna i tehnička znanja u ovom vrlo traženom zanimanju.
Dizajner vrtova i pejsažne arhitekture će tijekom obrazovnog procesa naučiti oblikovati prostor vrta, terase ili balkona. Da bi netko postao uspješan dizajner vrtova mora biti u mogućnosti odabrati stil vrta, raspolagati zadanim budžetom, biti otvoren prema novim tehnologijama, znati komunicirati, kvalitetno i brzo izvesti zamišljeni projekt kako bi oblikovao vrt na zadovoljstvo klijenta.

Dizajner vrtova

Obrazovni program traje jednu školsku godinu i tijekom redovne nastave u školi, velika znanja stječu se na terenskoj nastavi.
Kroz predmet Osnove dizajna vrtova polazniku se pruža mogućnost usvajanje znanja o povijesnom razvitku vrtova i zakonskoj regulativi. Odabir dizajna i stila vrta koji će obuhvatiti sve estetske kriterije koje vrt treba imati i stvoriti vrtove kao umjetnički objekt. Usvajanje znanja iz dendrologije i vrstama drveća i grmlja, trajnicama, jednogodišnjim biljkama, cvijeću i travnjacima.

Dizajner vrtova

Projektiranje vrtova pruža znanje o osnovama projektiranja pojedinih prostora vrta, te zakonitosti projektiranja elemenata vrta. Razvijanje sposobnosti snalaženja i orijentacije kako u prostoru tako i u prostornim prikazima, te stjecanje umijeća projektiranja vrta prema namjeni prostora manjih vrtova, atrija, terasa, balkona i zimskih vrtova. Važan element je savladavanje svih vrsta instalacija u vrtu kao i vještine izrade troškovnika. Projektiranje savladavamo kroz prostoručno crtanje kao i upoznavanje s auto CAD programom i načinom izrade 2D crteža i 3D modela, vizualizacija.
Dizajner vrtovaU vježbama uređenja vrtova razvijaju se umijeća izrade projekta atrija, dječjeg igrališta i vrta uz manju obiteljsku kuću s potpunom dokumentacijom. Usvajanje znanja o vrstama vrtlarskih radova od sadnje, održavanja i posjeta rasadniku. Izrada kompletnog završnog projekta.
U nastavi sudjeluju gosti predavači, renomirani i odabrani stručnjaci iz područja projektiranje navodnjavanja, projekti travnatih površina, upotrebom kompjuterskih programa za projektiranje vrtova, 3D i fotosimulacije.
Više o programu možete saznati na www.profokus.hr.

Foto: Učilište Profokus

comment closed