fbpx

Upozorenje: Putem WhatsApp aplikacije kradu se bankovni podaci

Tehnologija…

WhatsApp– Naši korisnički zapisi pokazuju da će vaš probni rok za korištenje WhatsAppa od godine dana uskoro isteći – piše u poruci koja je stigla korisnicima WhatsApp aplikacije, piše danas The Independent.
Korisnici popularne aplicaije WhatsApp opet su na udaru prevaranata. Određeni je broj korisnika naime počeo dobivati poruke putem kojih ih se traži da otkriju svoje bankovne podatke, piše The Independent.
– Kada probni rok istekne, WhatsApp više neće moći primati i slati poruke. Kako biste nastavili neometano koristiti aplikaciju, morat ćete se pretplatiti na jedno od ponuđenih vremenskih razdoblja – piše u poruci te je priložena i poveznica za ‘korisnički portal’ gdje bi se korisnici trebali prijaviti uz pomoć svog telefonskog broja.
Britanski nacionalni centar za prijavljivanje prevara i cyber kriminala Action Fraud izdao je uputu za sve korisnike:
– Ljudi koji koriste WhatsApp od samih početaka znaju da se servis prije plaćao pa bi po primitku ovakve poruke mogli pomisliti da se servis ponovno počeo naplaćivati. Korisnici koji su se tek nedavno priključili servisu znaju da je besplatan pa će njima ta poruka automatski biti sumnjiva – stoji u upozorenju.
Action Fraud upozorava i da se linkovi iz poruka koje korisnik dobije od nepoznatog broja nikada ne smiju otvarati.

Foto: Screenshot WhatsApp