fbpx

Zrinka Cvitešić: Predstava pokazuje da se o problemima treba razgovarati

Premijera…

Jučer je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu bila premijera predstave ‘Mačka na vrućem limenom krovu’ Tennesseeja Williamsa u režiji Paola Magellija

Zrinka Cvitešić

Zrinka Cvitešić– Sve teme o kojima ova obitelj progovara su strašno aktualne. Tu je pitanje podjele imovine, pitanje frustriranih žena, muškaraca koji nisu dovoljno jaki da progovore o nekim problemima, nažalost pitanje raka i mislim da svaka tema, koju Tennessee Williams, postavlja kroz ovu dramu je aktualna i nažalost svi se u njima možemo prepoznati – rekla je Zrinka Cvitešić za portal Scena.hr. Jučer je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu bila premijera predstave ‘Mačka na vrućem limenom krovu’ Tennesseeja Williamsa u režiji Paola Magellija, a glumica u predstavi igra zanimljivu ženu Maggie. Zrinka je na premijeri proslavila 20 godina karijere u kojoj je odigrala brojne uloge za koje je dobila mnoge domaće i međunarodne nagrade. Predstava daje potresnu sliku jedne obitelji koja se zaplela u vlastitu mrežu laži i obmana i nitko u njoj nije oslobođen barem dijela krivnje. Ipak, potraga za istinom u kojoj svatko treba pogledati u oči, otkupljuje sudionike.

Zrinka Cvitešić

Zrinka Cvitešić– Mislim da predstava daje upozorenje da se o problemima razgovara, da se problemi ne trpaju pod tepih i da se ne čeka da se to pretvori u neko maligno stanje. Predstava pokazuje da je razgovor nešto što nam nedostaje – naglasila je Zrinka, koja je snažno i dojmljivo odigrala svoju ulogu. Zrinka dodaje da se na kazališnoj pozornici osjećala izvrsno.
– Osjećala sam se kao da smo doma, kao obitelj, i sad idemo riješiti sve što imamo za Niko Kranjčar, Zrinka Cvitešićriješiti – otkrila je Zrinka. Autorski tim predstave čine još dramaturginja Željka Udovičić, scenograf Lorenzo Banci, kostimograf Leo Kulaš, te skladatelji Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević. U ulozi Bricka nastupa Filip Vidović, mama i tata Pollitt su Ksenija Marinković i Milan Pleština, Brickovog brata i njegovu ženu glume Dušan Bućan i Ana Begić, velečasni Tooker je Livio Badurina, a dr. Baugha glumi Goran Grgić. U predstavi nastupaju i pjevači Lucija Jelušić, Stefano Surian, Josip Roša te petoro djece.
A što je o predstavi za portal Scena.hr rekao Zrinkin partner Niko Kranjčar pročitajte na linku.

Foto: Scena.hr