fbpx

Zaklada Ana Rukavina poziva građane na akciju upisa u Hrvatski registar

Zagreb…

Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra upisano 55.051 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Ana Rukavina, Želim životU petak, 8. rujna 2017. godine, od 10 do 12.00 sati, u prostorijama Hrvatskih voda (Ul. grada Vukovara 220) u Zagrebu održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Akcija upisa u Hrvatski registar održat će se na inicijativu zaposlenika Hrvatskih voda kako bi podržali rad Zaklade Ane Rukavine i na taj način povećali šansu za ozdravljenje oboljelim osobama kojima je potrebna transplantacija krvotvornih matičnih stanica ili koštane srži. Ova akcija otvorena je za sve građane koji se žele upisati i pomoći ljudima u potrebi za transplantacijom koštane srži.
Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.
Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar je lijek je u nama. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 55.051 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 73 oboljelih u Hrvatskoj i inozemstvu.

Foto: Scena.hr