fbpx

Najpoznatije kockice oslikala je Tina Angel!

Ekskluzivno…

Tina AngelMartina Filipović umjetničkog imena Tina Angel već se dugi niz godina bavi oslikavanjem tijela. U ekskluzivnom razgovoru za portal Scena.hr Martina je otkrila tajne bodypaintinga.

Scena: Nives Celzijus je na Facebooku objavila fotografiju oslikanih grudi, vi ste autorica pa nam recite nešto više o bodypaintingu?
Bodypainting (oslikavanje tijela) je oblik umjetnosti na tijelu. Razlika između tetoviranja, henna i bodypaintinga je to što je BP privremen. Oslikavanje ljudske kože i ono traje tek nekoliko sati. Kod nas je najpoznatiji facepainting – slika koja je ograničena na licu i najčešće je tražena od strane roditelja – djece. Bodypainting je bezopasan i vrlo atraktivan način umjetničkog izražavanja.

Tina AngelScena: Koliko dugo se time bavite, kako ste započeli?
BP se bavim 14 godina. Moj početak je jedna zanimljiva priča. Ukratko, dovedena sam na gotov čin sa strane jedne žene koja je vjerovala u moj talent, iako nisam nikada bila upoznata s BP. Jednostavno sam bila obaviještena o događaju, mjestu i vremenu gdje sam se pojavila i radila te iste večeri gdje je bilo do par tisuća posjetitelja. Od toga dana su krenuli pozivi tako sve do danas.

Scena: Kako izgleda proces nastajanja oslikavanja tijela?
Teško je reći. Jako puno radim s djecom – dječji rođendani i raznorazni događaji gdje je isključivo facepainting tražen. Kad su u pitanju snimanja i ples, onda tu oslikavanje tijela dominira. Iako, kod nas još ima jako puno ljudi koji su vrlo skeptični prema BP. Rekla bih da imaju strah od boje kao i od neshvaćenih pogleda drugih. I zbog toga mi je neopisivo žao.

Tina Angel, NivesScena: Što po vašem iskustvu žene traže da im oslikate i u kojim prilikama?
BP je tražen za razne svečanosti. Često traže neki detalj na ramenu, leđima… sve ovisi o odjeći koju nose te večeri. Za tematske večeri, nastupe što javne, što privatne, promocije… BP može biti za svaku vrstu događanja samo treba biti kreativan i domišljat, a kod nas i vrlo odvažan.

Scena: Što ste najduže oslikavali?
Najduži su oni sati oslikavanja koji se događaju u mom ateljeu gdje najčešće radim sa svojim  modelom Mary Wish koja strpljivo uživa po pet sati. Uz to imamo i predahe. Meni osobno je Winter Sorrow moj najdraži BP.

Scena: Osim što ukrašavate tijelo, što još radite?
Uz BP,  slikam ulje na platnu, oslikavam zidove, namještaj te izrađujem razne dekorativne stvari.

Tina Angel, NivesScena: S kim ste, osim s Nives, surađivali?
Često bi bila angažirana gdje bi mnogi poznati bili gosti pa tako i odvažni modeli facepaintinga ili detalja na nekom djelu tijela. S Nives sam odmah pristala surađivati jer sve što ću reći je – Nives je Nives što god mnogi rekli. Zaista je zanimljivo raditi s njom i prava je muza.

Scena: Želje i planovi?
Želja mi je otvoriti svoju radionicu – shop i okružiti se ljudima koji prepoznaju moj talent i koji imaju vjeru u mene. Pokazati što više svijetu svoj rad i živjeti Tina Angelskromnim životom pun boja i kreative. Znamo svi kako je teško živjeti u našoj državi kao umjetnik, ali vjerujem da će moja ljubav i talent pobijediti sve ono što danas tjera mnoge da odbace vrijednosti u sebi te da jure za novcem kako bi preživjeli.

Scena: Poruka roditeljima ako njihovo dijete poželi bodypainting?
Roditelji i svi ostali – BP je jedna bezopasna stvar i lijep način stvaranja uspomena. Upozorila bih na jednu važnu stvar, provjerite umjetnika i njegov materijal. Henna koju često djeca na moru uz plažu požele nije BP i može biti opasna zbog načina na koji je pripremljena. Oprez i znajte ogromna je razlika od onoga što je BP i FP na rođendanima vaše djece. Podržavajte svoje male i velike kreativce. Ne zaboravite da ste i vi veliki nekada bili mali. Stvarajte lijepe uspomene. Hvala mojim roditeljima i sestrama što vjeruju i podržavaju moj rad.

Foto: Privatni album