Svečano otvoren DanceStar festival!
Piše: redakcija On 22 svi., 2015 At 10:48 AM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Poreč…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Svjetske boje u Poreču

DanceStar– Izuzetno sam zadovoljan kvalitetom natjecanja i mladim plesačima koji su došli u Poreč na finale Dancestar. Ponosan sam što sam još jednom dio ovog jedinstvenog plesnog događanja koji okuplja zemlje sa svih kontinenata. Svim natjecateljima želim puno sreće, a posjetiteljima da uživaju u nastupima plesača – izjavio je Alen Petelinc, ispred organizacije festivala.
Velika plesna povorka ušetala je u Poreč. Boje brojnih svjetskih zastava zavijorile su se DanceStarsportskom dvoranom Intersport i najavile sedmo izdanje prestižnog međunarodnog plesnog natjecanja DanceStar. Brazil, Južna Afrika, Finska, Njemačka, Austrija, Poljska i Mađarska, samo se neke od zemalja čiji su se plesači uspjeli kvalificirati u samu završnicu, a hrvatske boje branit će klubovi iz Zagreba, Rijeke, Osijeka, Poreča te brojnih drugih gradova. Tisuće mladih plesača pristiglih sa svih strana svijeta, u velikoj su povorci, uz atraktivni plesni i glazbeni program, obilježili početak sedmog izdanja festivala koji će narednih dana pokazati sve svjetske plesne trendove ali i otvoriti put i ostvariti snove mladim plesačima koji su se za porečko finale pripremali cijelu godinu.
Zadovoljstvo nije mogao sakriti ni gradonačelnik Poreča Edi Štifanić koji se kratkim govorom obratio svim zemljama sudionicama i zaželio im ugodan boravak te sreću u narednim danima.
– Poreč je još jednom postao prava sportska prijestolnica i iznimno sam zadovoljan što nam se DanceStar vratio u još većem i boljem izdanju. Zahvaljujem predstavnicima svih zemljama koje su došle u Poreč i želim im prije svega puno sreće u natjecanju, a nadam se da se upravo ovdje vidimo i dogodine – rekao je gradonačelnik Poreča Edi Štifanić.
DanceStarMlade plesače ovih dana očekuju naporna svakodnevna natjecanja, brojna predavanja i radionice eminentnih plesnih stručnjaka i koreografa koji će prenositi svoje višegodišnje iskustvo novim svjetskim plesnim naraštajima. Almira Osmanović, Milko Šparemblek, Igor Barberić, Leonard Jakovina, Elvis Hodžić, te brojni svjetski suci, sljedećih će dana imati najteži zadatak odabira najboljih od mnoštvo vrhunskih plesača u Poreču.
Finalna natjecanja će se odvijati od četvrtka 22. svibnja pa sve do nedjelje 24. svibnja, kad će biti dodijeljene nagrade po raznim kategorijama i dobnim skupinama. Danas, 22. svibnja u 21,00 sati, u sportskoj dvorani Žatika, nas očekuje DanceStar Night gdje će se dvadeset najboljih koreografija boriti za onu najbolju. Novost sedmog izdanja je i Urban Chapter koji će se održati u subotu, 23. svibnja u 21.30h u diskoteci Byblos i gdje će se plesači predstaviti u potpuno novoj formi kada je riječ o DanceStaru, u atraktivnim plesnim okršajima break i oldstyle plesača, a u Poreču se okupljaju i plesni fotografi te grafiti umjetnici.

Foto: Press

comment closed