Begić, Nižetić, Kedžo i Igor Barberić pozivaju na DanceStar
By redakcija On 19 svi., 2015 At 04:24 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Rasplesani Poreč…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Igor Barberić– Drago mi je da sam i ove godine u Poreču i da zajedno krećemo u još jednu plesnu pustolovinu. Konkurencija je svake godine sve veća i bit će teško odabrati najbolje. Sva ta djeca i sjajni plesači zaista marljivo rade tokom cijele godine, a u Poreč dolaze ostvariti svoje snove, naučiti nova znanja i na kraju, steći i nova poznanstva – rekao je Igor Barberić, koreograf, redatelj i sudac ovogodišnjeg DanceStar natjecanja.
Sve je spremno za sutrašnje otvorenje festivala DanceStar, a osim plesača koji stižu iz cijelog svijeta, u Poreč dolazi i podrška ambasadora festivala, glumice Ane Begić Tahiri, glazbenika Luke Nižetića i Damira Kedže te koreografa i jednog od sudaca natjecanja Igora Barberića.
Luka NižetićDamir KedžoPlesno finale u Poreču zainteresiralo je i glazbenike Luku Nižetića i Damira Kedžu koje ćemo uskoro gledati i u mjuziklu Mamma Mia. Luka je prije nekoliko godina osvojio titulu najboljeg plesača u TV showu Ples sa zvijezdama i uvijek pridaje posebnu pažnju plesnom pokretu i scenskom nastupu, a Damir Kedžo je imao priliku pridružiti se plesnoj DanceStar senzaciji prošle godine.
Danas u Poreču kreću predkvalifikacijski turniri za plesače iz zemalja koje se nisu uspjele kvalificirati na veliku završnicu, a svečano otvorenje festivala na rasporedu je sutra, 20. svibnja s početkom u 21,00 sati, na pješčanoj uvali u Zelenoj Laguni, gdje će biti predstavljene sve zemlje koje su ušle u završnicu. Finalna natjecanja će se odvijati od četvrtka 22. svibnja pa sve do nedjelje 24. svibnja, kad će biti dodijeljene nagrade po raznim kategorijama i dobnim skupinama. U petak, 23. svibnja, u sportskoj dvorani Žatika, nas očekuje DanceStar Night gdje će se dvadeset najboljih koreografija boriti za onu najbolju. Novost sedmog izdanja je i Urban Chapter koji će se održati u subotu, 23. svibnja u diskoteci Byblos i gdje će se plesači predstaviti u potpuno novoj formi kada je riječ o DanceStaru, u atraktivnim plesnim okršajima break i oldstyle plesača, a u Poreču se okupljaju i plesni fotografi te grafiti umjetnici.
Ana Begić TahiriGlumica Ana Begić Tahiri priznaje da se upravo uz ples najviše opušta i zaboravlja na brige.
– Ples je definitivno najbolji način da se riješite svih briga i umanjite svakodnevni stres. Ujedno, ples je odlična vrsta rekreacije uz koji na zabavan način brinete o sebi i o svom zdravlju. Ples povezuje ljude, otvara nova vrata i zato svima preporučujem da pronađu malo vremena i zaplešu – rekla je glumica Ana Begić Tahiri.
Pozivamo sve ljubitelje plesa da se pridruže DanceStar završnici u Poreču. Sve informacije i obavijesti o velikom plesnom spektaklu mogu se pronaći na službenoj internet stranici www.dancestar.org te na Facebook stranici www.facebook.com/esdu.org.

Foto: Press

comment closed