fbpx

Dubrovački simfonijski orkestar u prepunom Dvoru

Dubrovnik…

Dubrovački simfonijski orkestarSvoj prvi ovoljetni festivalski nastup u atriju Kneževa dvora, Dubrovački simfonijski orkestar održao je sinoć, 11. kolovoza, uz flautisticu Tamaru Coha Mandić i harfisticu Dianu Grubišić Ćiković, a pod ravnanjem dirigenta Richarda Rosenberga.
Zajedničko koncertiranje ovih glazbenika pobudilo je ovacije festivalske publike, za koju su izveli baletnu suitu Vol na krovu Dariusa Milhauda, te Mozartov Koncert za flautu i harfu. Na kraju prvog dijela koncerta solistice Coha Mandić i Grubišić Ćiković su najavile i glazbeni dodatak, poseban za ovu prigodu – skladbu La musica di notte Đela Jusića, koji je i prisustvovao koncertu. U drugom dijelu glazbene festivalske večeri orkestar je izveo Gottschalkovu À Montevideo simfoniju te melodičnu i lepršavu, suštinski američku kompoziciju Dubrovački simfonijski orkestarThe Ballade of the Scandalous Life of Frankie & Johnny Jeromea Morossa, uz sudjelovanje vokalistica Maje Grgić, Lucije Pećar i Andree Marić, što je posebno oduševilo dubrovačku publiku.
Već 18. kolovoza na programu je drugi koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem Francesca di Maura na kojem će s Nikolom Fabijanićem praizvesti Bird Concerto za saksofon i orkestar skladatelja Petra Obradovića. Ulaznice za koncert u Dvoru dostupne su online na internetskim stranicama Igara te na blagajnama u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) i u Luži kao i na ulazu, jedan sat prije početka izvedbe.

Foto: Press