fbpx

Bioteka u pokretu: Besplatne radionice za male znanstvenike

Zagreb – Bioteka

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Bioteka u pokretu

Centar KNAP i Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti pozivaju sve osnovnoškolce da se pridruže u ciklusu besplatne radionice ‘Bioteka u pokretu‘.

Bioteka

Zanima vas kako izolirati DNA, kako otkriti skrivene šećere ili kako izmjeriti koliko zraka stane u tvoja pluća? Ovo su samo neka od pitanja koja se često pitamo na radionicama, a ti moraš sam istražiti i dati odgovor. Jesi li spreman? Uključi svoj avanturistički duh i priključi se ciklusu radionica ‘Bioteka u pokretu’.

Provjeri možemo li te pretvoriti  u pravog znanstvenika, barem na jedan dan! – pozivaju iz Centra Knap na radionice.

Ciklus radionica je podijeljen u 4 termina – 20. i 28. svibnja, 03. i 10. lipnja u 18,00 sati. Zbog ograničenog broja mjesta predbilježbe su obavezne!!!

RASPORED RADIONICA

20.05. U 18h – SLASNA DNA
Želimo li vidjeti kako izgleda DNK, trebat će nam nešto što sadrži DNK. To uopće nije problem jer sva živa bića sadrže DNK.
Možda ste se već razveselili, ali ne, ne možete dovesti svog mlađeg brata ili kućnog mačora Mikija da radimo pokuse na njemu! Postoje i prikladniji izvori DNK….

28.05. U 18h – SKRIVENI ŠEĆERI
Znanost je super, šećeri su super. Znanstvena radionica o šećerima mora da je super na kvadrat!
Od toliko slatkog sigurno će ti poteći sline, a njih ćemo iskoristiti u jednom vrlo slinavom pokusu o kojem ti zasad nećemo ništa otkriti.

03.06. U 18h  – SKRIVENE BOJE LIŠĆA
Jesu li listovi zaiste te boje koju vidimo? Otkrit ćemo ti tajnu. Postoje i skrivene boje lišća koje možeš vidjeti samo na ovoj radionici!

10.06. U 18h  – FOSILITARIJ DR. AMONITA
Kako izgleda “Fosilitarij dr. Amonita” kod kojeg se kriju fosilni ostaci mnogih neobičnih životinja poput trilobita, amonita, čak i pravih pravcatih dinosaura?

Koliko je veliko stopalo Apatosaura? Kako izgledaju fosilni ostaci dinosaurovih zuba? I za kraj, napravi sam svoj fosil!

GDJE? – u prostorima Centra KNAP – Ivanićgradska 41a, prema rasporedu koji je naveden.

ZA KOGA? – Najprikladniji uzrast za radionice je 7-12 godina.

KOLIKO? – Na radionici može sudjelovati do 12 djece.

TKO? – Radionice vodi Kristina Duvnjak, prof. biologije i koordinatorica programa radionica za djecu i mlade, udruge Bioteka

Foto: Press