fbpx

Koncertna priča Put u Veneciju napokon u Hrvatskoj

Dubrovnik…

Put u VenecijuŠvicarski Belper Chor i hrvatski ansambl Camerata Zagreb nastavljaju uspješnu međunarodnu suradnju. Nakon što su u tri navrata napunili koncertnu dvoranu Menuhinov Forum u Bernu i oduševili slušatelje, nastupiti će 27. rujna 2016. godine s početkom u 21,00 sat u Dubrovniku u Kneževom dvoru sa sjajnom koncertnom pričom ‘Put u Veneciju‘.
Program koji obuhvaća najljepše brojeve iz svijeta klasične glazbe pa sve do nezaboravnih evergreena u izvrsnim bogatim obradama jamči iznimni umjetnički užitak. Solisti na koncertu su sopranistica i primadona zagrebačkog HNK Adela Golac Rilovic i mezzosopranistica Vedrana Zrnić, a pod umjetničkim vodstvom prof. Mathias Behrends i koncert majstoricom Đanom Kahriman.
Osim koncerata, ovo je i značajna kulturna i profesionalna razmjena iskustava, ali i prilika za upoznavanje te sklapanje novih prijateljstava čime je i sam projekt dobio još jednu lijepu dimenziju. Fokus je uvijek na dobroj i kvalitetnoj izvedbi, ali i na zajedničkom kreiranju, razvitku novih ideja i međusobnih utjecaja.
– Crvena nit koja se provlači kroz projekte je za hrvatsko, ali i švicarsko podneblje novost: radi se o ispreplitanju uzbudljive priče koja biva ‘isprekidana’ ugođajem pjesme koja upravo odražava napeti trenutak u priči i drži slušatelja u iščekivanju nastavka. Mogli bismo reći, izgubljena umjetnost pričanja priče na moderan i nov način. Kroz elektroničke medije, do slušatelja dopiru glasovi glumaca i zvukovi poznatih trgova, uličica, lokala itd. Navikli smo u posljednjih nekoliko desetaka godina gledati televiziju i slike kako se nižu, zaboravljajući da je naša mašta mnogo kreativnija bez obzira na godine i da svi volimo čuti dobru priču – ističu organizatori.
Kako zvuče Belper Chor i Camerata Zagreb možete poslušati na njihovom YouTube kanalu gdje se nalazi nekoliko snimaka sa njihovog dvostrukog CD-a live ‘Eine Reise nach Venedig’

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=euGBTB1bEX4[/embedyt]

Foto: Press