fbpx

Trst, Jugoslavija u večernjem bloku LFF-a

Opatija…

Posljednja prilika za ‘ugrabiti’ natjecateljski dio festivalskog programa

Trst, JugoslavijaČetvrti dan Liburnia Film Festivala rezerviran je za posljednjih šest naslova u konkurenciji. U dnevnom programu uz nastavak edukacija, još jedna ‘Kava s autorom‘ ugostit će autore prethodne festivalske večeri u razgovoru s filmskim kritičarom Vladanom Petkovićem. U sklopu popratnog festivalskog programa u Villi Antonio u 17.00 sati prikazat će se pet kratkometražnih dokumentaraca u produkciji Pulske Filmske Tvornice, koja od 2004. godine sustavno educira nove pulske filmske stvaratelje i producira njihove filmove.
Večernji program u 20.30 sati otvara svjetska premijera dokumentarca ‘Dragi susjedi‘ Nebojše Slijepčevića koji prati novosusjedske odnose tražitelja azila i ‘starih Zagrepčanaca’. Slijedi ‘Skoro ništa‘ Ane Hušman, eksperimentalno – dokumentarni film o suigri prostora kojeg je prisvojio turizam i prirode u kojoj se on dešava. U dokumentarcu ‘Izzy‘ Drago Toroman portretira 42-godišnjeg Izidora, kojeg unatoč tome što uspješno savladava mnogobrojne prepreke svog invaliditeta, zbog obiteljske situacije očekuje neizvjesna budućnost. Posljednji u prvom bloku je “sasvim riječki film” ‘Pijana ulica‘ Marina Lukanovića.
U drugom večernjem bloku bit će prikazan ‘Trst, Jugoslavija‘ Alessija Bozzera, dokumentarac nastao u talijansko-hrvatskoj produkciji koji donosi mozaik priča i svjedočanstava o Trstu kao nekad omiljenoj šoping destinaciji svakog građanina Jugoslavije.

Foto: Press