fbpx

Riječka premijera filma: Život je truba

Art kino…

Život je trubaNakon svjetske premijere filma Život je truba na prestižnom Međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi u listopadu i zagrebačke premijere održat će se riječka premijera u srijedu, 2. prosinca 2015. godine s početkom u 20,00 sati, a u Art kino stižu redatelj i scenarist Antonio Nuić, glumice Iva Babić, Mirela Brekalo Popović, Ksenija Marinković, glumac Filip Šovagović te izvršna producentica Lana Život je trubaUjdur.
Komedija, nastala po scenariju samog redatelja, pršti humorom i optimizmom, domaćim glazbenim evergreenima, kao i suvremenim ritmovima. Film prati mladi zagrebački par – opuštenog jazz trubača Buru i njegovu suprugu Janu – te njihove obitelji, mnogo sličnije nego što se isprva da zaključiti. Na dinamičnom putu prema zajedničkom životu očekuje ih mnoštvo različitih peripetija, (među)obiteljskih razmirica i pomirbi. Glumačke uloge ostvarili su Iva Babić, Bojan Navojec, Ksenija Marinković, Filip Šovagović, Goran Navojec, Mirela Brekalo, Zlatko Vitez i Filip Križan, a uz glumački ansambl kao svojevrstan ‘drugi glavni lik’ u filmu se pojavljuje i Zagreb, čije filmske vedute (zabilježene majstorskim okom direktora fotografije Radislava Jovanova Gonza) pridonose pozitivnoj i urbanoj atmosferi filma. Montažu filma potpisuje Marin Juranić, a kompozitor i dizajner zvuka je Hrvoje Štefotić.
Redatelj Antonio Nuić domaćoj je publici poznat po prethodnim cjelovečernjim ostvarenjima, nagrađivanim filmovima «Sve džaba» (2006.) i «Kenjac» (2009.), od kojih je prvi, između ostalih priznanja, osvojio Zlatnu arenu za najbolji film i Srce Sarajeva za najbolju mušku glavnu ulogu, dok je potonji nakon uspješne međunarodne festivalske turneje odabran i za hrvatskog predstavnika u kandidaturi za Oscara.
Film «Život je truba» nastao je u hrvatsko-slovensko-srpsko-britanskoj koprodukciji; producent filma je Boris T. Matić, a koproducenti su Miha Černec, Jelena Mitrović, Ivan Đurović, Goran Radman, Mike Downey i Sam Taylor.
‘Život je truba’ na repertoaru je Art kina svaku večer od 2. do 9. prosinca.

Foto: Press