fbpx

Svjetska premijera Nuićevog filma Život je truba!

Varšava…

Međunarodni filmski festival u Varšavi

Život je trubaNa 31. Međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi, koji se u glavnom gradu Poljske održava od 9. do 18. listopada 2015. godine, prikazat će se pet hrvatskih filmova. U glavnom natjecateljskom programu prikazat će se manjinska hrvatska koprodukcija Lazar u režiji Svetozara Ristovskog, a u natjecateljskom programu ‘prvih i drugih filmova’ manjinska hrvatska koprodukcija ‘Vrapci‘ redatelja Rúnara Rúnarssona. Dokumentarni film Hrvoja Mabića ‘Bolesno‘ imat će međunarodnu premijeru 15. listopada u natjecateljskom programu dokumentarnog filma, dok će novi dugometražni igrani film Antonija Nuića ‘Život je truba‘ isti dan imati svoju svjetsku premijeru u sklopu Posebnih projekcija. Uz ove, na festivalu u Varšavi prikazuje se i nagrađivani film Dalibora Matanića ‘Zvizdan‘.
Život je truba‘Život je truba’ je komedija o jednom vjenčanju i dvjema obiteljima čiji skladan suživot dolazi u pitanje nakon što tajna iz prošlosti ispliva na svjetlo dana. Uz režiju, Antonio Nuić potpisuje i scenarij, za kameru je bio zadužen Radislav Jovanov Gonzo, a montažu potpisuje Marin Juranić. U filmu glume Bojan Navojec, Iva Babić, Zlatko Vitez, Mirela Brekalo, Goran Navojec, Filip Križan, Ksenija Marinković i Filip Šovagović. Uz potprogram MEDIA film je podržao i Hrvatski audiovizualni centar.
Međunarodni filmski festival u Varšavi najvažniji je filmski festival u Poljskoj na kojem će se ove godine u dugometražnim i kratkometražnim selekcijama natjecati više od 50 filmova iz cijeloga svijeta.

Foto: Press