fbpx

Suvremena priča: Život je truba!

HRT-a i Propeler film…

Započeo drugi dio snimanja cjelovečernjeg igranog filma u koprodukciji

Život je trubaU koprodukciji Hrvatske radiotelevizije i Propeler filma te država Hrvatske, Slovenije, Srbije i Crne Gore u Zagrebu je započelo snimanje drugog dijela cjelovečernjeg igranog filma ‘Život je truba‘. Drugi dio filma snima se od 2. do 11. svibnja, a tijekom prva dva dana snimanja filmska je ekipa radila na sceni vjenčanja, jednoj od najzahtjevnijih dijelova produkcije. Inače, prvi dio filma snimao se tijekom prosinca prošle godine pod radnim naslovom ‘Srce mesara’. Riječ je o obiteljskoj komediji koja ima osam nosećih uloga: Bojan Navojec, Iva Babić, Zlatko Vitez, Mirela Brekalo, Goran Navojec, Filip Križan, Ksenija MarinkovićFilip Šovagović.
Glavni lik Boris Burić trubač je alternativnog jazz banda. Treba se oženiti s Janom Krajač, psihologinjom. Boris ili Bura, kako ga zovu prijatelji, potječe iz bogate mesarske obitelji, dok je Jana iz klasične građanske. Otac joj je profesor sociologije, a majka kustosica u muzeju. Dvije se obitelji slažu savršeno, baš kao i budući bračni par.
Poklon koji će Buri njegov otac uručiti na svadbi promijenit će njihove živote. Zbog tog poklona Bura će upoznati dio svijeta oko sebe koji do tada nije ni primjećivao, a zanemarit će svoju istinsku strast, sviranje.
Film ‘Život je truba’ pokreću karakteri i u prvom planu su reakcije likova na ono što im se događa. Scenarist i redatelj je Antonio Nuić, koji otkriva kako se u filmu isprepliću dramatični i komični elementi.
Život je truba– Film je obiteljska komedija, radi se o jednom mladom bračnom paru, te iako bi svi očekivali da oni imaju problema, zapravo ih imaju njihovi stariji. Riječ je o suvremenoj priči smještenoj u današnje vrijeme, koja je donekle atipična jer nema onog klasičnog sukoba između dvije različite obitelji već su sukobi na nekim drugim razinama i rješavaju se nekonvencionalnim sredstvima – rekao je Nuić.
Borisovu odnosno Burinu suprugu Janu glumi Iva Babić.
– Moj lik je mlada  djevojka od 26 godina koja radi na Plavom telefonu, ona je slobodoumna, ne radi probleme od svakodnevnih sitnica u životu a takav je i njezin odabranik i njih dvoje ležerno idu kroz život dok se obitelj ne upetlja. Razlike između njihovih obitelji ne utječu na njih dvoje, no bitan su element humora u filmu – rekla je Babić.
Njezin filmski suprug Bojan Navojec za svoj lik kaže kako je neprilagođen, no ne sam po sebi, već ga takvim ponekad doživljava okolina.
Život je truba– Bura ima sreću što je pronašao ljubav svog života, Janu, a ima i brata kojeg glumi, nećete vjerovati, Goran Navojec. Moj lik dolazi iz poduzetničke obitelji, no odlučuje ne nastaviti njihovim stopama već svira trubu. U filmu ima i ljubavi, i strasti i nerazumijevanja, Bura i Jana jako su međusobno povezani i ne daju se smesti – rekao je Navojec.
Ukupno vrijeme snimanja filma je 33 dana, a premijera se očekuje 23. prosinca ove godine, stoga će ljeto biti radno jer nakon završetka snimanja slijedi post produkcija. Film prvo ide u kino distribuciju, nakon čega će ga moći vidjeti i gledatelji Hrvatske radiotelevizije.

Foto: Press