fbpx

Film Šuti na turneji po nezavisnim kinima u Hrvatskoj!

Priča o obiteljskom nasilju…

ŠutiNakon prikazivanja u kinima CineStar, igrani film ‘Šuti’ Lukasa Nole u naredna će dva mjeseca biti na repertoaru nezavisnih kino dvorana diljem Hrvatske. Naime, nakon multipleksa, prije nekoliko dana započela je distrubucija filma u nizu hrvatskih gradova i nastavit će se do kraja veljače. Film ‘Šuti’ će tako biti prikazan u sljedećim gradovima: Zaboku, Pazinu, Rijeci, Čakovcu, Sisku, Samoboru, Daruvaru, Splitu, Labinu i Sinju.
Film je nastao u produkciji Kinorame i Hrvatske radiotelevizije, a domaćoj publici premijerno je predstavljen na ovogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli, gdje je nagrađen s pet Zlatnih Arena i Brezom za najboljeg debitanta (Tihana Lazović). Ova snažna i dojmljiva priča tematizira obiteljsko nasilje, prateći sudbinu Bebe od djetinjstva i odrastanja u nesretnoj obitelji do trenutka kada sama osniva svoju obitelj, nadajući se da će prekinuti taj nesretan niz. Priča je nastala po motivima istinitog događaja.
O motivaciji da snimi ovaj film Lukas Nola kaže:
SUTI (2)– Prebirući po dokumentima raznih Centara za socijalnu skrb nalazio sam mnoge strašne priče, a najtužnija od njih inspirirala je ovaj moj film. Ostala mi je urezana u sjećanje i nisam je se mogao osloboditi dok je nisam pretočio u ovaj film. Priča o zatvorenom krugu, koji se uvijek nastavlja istim nasiljem i odsustvom ljubavi opomena je, nadam se jasna, svima nama da ne treba šutjeti.
Film je nastao u produkciji Kinorame i Hrvatske radiotelevizije, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Redatelj Lukas Nola autor je i scenarija za ovaj film, a producenti su Ankica Jurić Tilić i Hrvoje Pervan. SutiDirektor fotografije je Mirko Pivčević, montažer Slaven Zečević (Zlatna Arena za montažu), skladatelji su Jura Ferina i Pavao Miholjević (Zlatna Arena za glazbu), dizajnerica zvuka Dubravka Premar (posebna Zlatna Arena za ton), scenograf Ivan Veljača, kostimografkinja Ana Savić Gecan, a maskerica Julijana Vušković (posebna Zlatna Arena za masku). U glavnoj ulozi debitira Tihana Lazović (pulska nagrada Breza za najboljeg debitanta), a u filmu još igraju Lana Barić (Zlatna Arena za sporednu žensku ulogu),  Živko Anočić, Milan Pleština, Bernard Tomić, Ksenija Pajić, Bojan Navojec, Enes Vejzović, Ksenija Marinković i Ivo Gregurević.

Lokacije i termini:

ZABOK     10. – 13. siječnja
PAZIN     16. – 19. siječnja
RIJEKA    17. – 23. siječnja
ČAKOVEC    18. – 21. siječnja
SISAK    24. – 26. siječnja
SAMOBOR    24. – 26. siječnja
DARUVAR    30. siječnja – 02. veljače
SPLIT    30. siječnja – 06. veljače
LABIN     14. – 16. veljače
SINJ    Početak veljače

Foto: Press Scena.hr