Neukroćena Italija – glavni grabežljivci
By redakcija On 17 velj., 2020 At 02:10 PM | Categorized As Kućni ljubimci, Ljubimci, Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Zagreb…

HRT prikazuje dokumentarnu seriju Neukroćena Italija – glavni grabežljivci

grabežljivciHrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 21. veljače na Drugom programu (HRT- HTV2) u terminu od 16:45 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Neukroćena Italija – glavni grabežljivci.
Italija je posebna zemlja usred Sredozemlja gdje, bez obzira na brojno stanovništvo i dugu povijest civilizacije, glavni europski grabežljivci i dalje žive posve slobodno.
grabežljivciMeđu njima su smeđi medvjedi, vukovi, risovi, orlovi, i svi oni iskorištavaju bogata staništa prepuna ostataka daleke prošlosti. To je prava škrinja s blagom koja od Alpa do otoka ispred Afrike skriva bogatstvo bioraznolikosti od neprocjenjive vrijednosti, tisuće vrsta biljaka i životinja, uključujući i najopasnije grabežljivce ovoga kontinenta.
U prvoj epizodi vidjet ćemo vučje čopore koji se hrane velikim sisavcima, vučje čopore koji prate jelene u snježnoj mećavi, vukove koji grabežljivcizavijaju, a sve snimljeno u divljini. Predstavljene su i neke druge vrste: jeleni, veprovi, ptice, kukci. Vukovi se vraćaju u talijanske planine, prelaze brda i doline, šume i nizine kako bi se proširili iz južne Italije i nastanili u alpskoj regiji. Epizoda opisuje junačko putovanje s dalekog juga u središte Europe, ovdje gdje se granica Italije sastaje sa Slovenijom i Hrvatskom. Tu su nestale sve zapreke, nastaju miješani brakovi i novaci popunjavaju ionako veliku vojsku.
Neki zoolozi tvrde da se sada populacija talijanskoga vuka mora ograničiti, ali vukovima je draže da ih zamijene za divlje pse, najvjernije prijatelje čovjeka, kako bi izbjegli novim progonima.

Foto: Press

comment closed