Božićni koncerti ansambla Belper Chor i Camerate Zagreb!
Piše: redakcija On 14 pro., 2015 At 01:45 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

U prosincu…

Belper Chor– Nakon velike posjećenosti, iznimne prihvaćenosti i oduševljenja publike koncertima Belper Chor i ansambla Camerata Zagreb u rujnu 2015. godine u prepunoj koncertnoj dvorani ‘Menuhinov forum’ i sjajnu realizaciju prekrasnog švicarsko hrvatskog projekta ‘Put u Veneciju’, ponosni najavljujemo da se uspješna suradnja nastavlja. Ovoga puta poziv je uslijedio za čak pet koncerata u Bernu i njegovoj okolici. Tako će manji sastav ‘Camerate Zagreb’ nastupiti zajedno s ‘Belper Chor’ na koncertima u prosincu 2015 – piše u priopćenju.
Mladi hrvatski umjetnici u ansamblu Camerata Zagreb uvijek su veoma toplo dočekani i prihvaćeni od strane svojih švicarskih domaćina, imajući prilike steći zaista bliske i osobne utiske, izbliza ‘dodirnuti’ Švicarsku te se osjećati integrirano i prihvaćeno.
– Osim koncerata, ovo je i značajna kulturna i profesionalna razmjena iskustava, ali također i prilika za upoznavanje te sklapanje novih prijateljstava čime je i sam projekt dobio još jednu lijepu dimenziju. Fokus je uvijek na dobroj i kvalitetnoj izvedbi, ali i na zajedničkom kreiranju, razvitku novih ideja i međusobnih utjecaja. Crvena nit koja se provlači kroz projekte je za hrvatsko, ali i švicarsko podneblje novost: radi se o ispreplitanju uzbudljive priče koja biva ‘isprekidana’ ugođajem pjesme koja upravo odražava napeti trenutak u priči i drži slušatelja u iščekivanju nastavka. Mogli bismo reći, izgubljena umjetnost pričanja priče na moderan i nov način. Kroz Belper Chorelektroničke medije, do slušatelja dopiru glasovi profesionalnih glumaca i zvukovi poznatih trgova, uličica, lokala itd. Navikli smo u posljednjih nekoliko desetaka godina gledati televiziju i slike kako se nižu, zaboravljajući da je naša mašta mnogo kreativnija bez obzira na godine i da svi volimo čuti dobru priču, bila ona prema istinitom događaju ili ne. Prof. Mathias Behrends koji je umjetnički voditelj zbora i profesor te voditelj Švicarskog Opernog studija, neprestano radi na projektima i idejama kako povezati Hrvatsku i Švicarsku na različite načine. Dosad je već ostvario niz suradnji s Muzičkom Akademijom u Zagrebu održavši cijelo tjedni masterclass u Zagrebu, kao gosta na Međunarodnoj Ljetnoj Akademiji Biel pozvao je poznatog hrvatskog dirigenta Mladena Tarbuka, pomogao je mlade studente iz Hrvatske da dođu na usavršavanje i pjevaju projekte u istaknutim naslovnim ulogama u Švicarskoj te promiče dobar glas Hrvatske duž svog umjetničkog puta i na redovnim putovanjima. Imajući sve to na umu, sigurni smo da će se ova suradnja između Belper Chor i Camerata Zagreb uspješno nastaviti – poručuju umjetnici Belper Chor i Camerate Zagreb.

Foto: Press

comment closed