fbpx

Svom snagom protiv nasilja nad ženama

Svom snagom protiv nasilja nad ženamaSvom snagom protiv nasilja nad ženama‘ naziv je jučer održane akcije u u City Centru One kojom su Ženska soba, Hrvatski ragbijaški savez i Zagrebački ragbi savez pozivali građane da se uključe u kampanju. Točno tjedan dana prije ragbi utakmice Sjever-Jug, koja će se održati 19. listopada u 14,30 sati na stadionu u Kranjčevićevoj, ragbijaši i predstavnici Saveza građanima su dali priliku da nauče vještine ovog zanimljivog sporta te isprobaju tehnike dodavanja lopte u ragbiju, tehnike obaranja ragbi vreće, a također i tehnike ragbijaškog guranja.  U ragbi izazovima okušale su se i podržavateljice kampanje, naše poznate novinarke Sonja Šarunić i Anita Malenica, te glumačke zvijezde nove hit serije ‘Tajne‘, Jelena Jovanova, Iskra Jirsak, Katarina Baban i Monika Mihajlović. Na prigodnom info pultu prodavale su se  promotivne majice s porukom ‘Svom snagom protiv nasilja nad ženama’ te ulaznice za utakmicu po simboličnoj cijeni od 10 kuna. Valja naglasiti da svi građani kupnjom ulaznice mogu poduprijeti rad Centra za žrtve seksualnog nasilja, jedinog specijaliziranog servisa za žrtve seksualnog nasilja u Hrvatskoj.
– Svaka osoba koja se bavi javnim poslom trebala bi osjetiti potrebu da progovori javno protiv nasilja nad ženama. U Hrvatskoj godišnje čak 22 tisuće žena i djece trpi posljedice nasilja – rekla je na akciji Anita Malenica, koja se spremno odazvala aktivnostima kampanje zajedno s kolegicom Sonjom Šarunić.
Nasilje nad ženama– Impresionirana sam sinergijom ragbijaša i aktivistica Ženske sobe i ovom kampanjom. Sjajno pokazuju da su pravi muškarci nježni muškarci, a ne nasilnici – nadovezala se Sonja Šarunić.
Originalni vizual kampanje ‘Svom snagom protiv nasilja nad ženama’ Ženskoj sobi je poklonila i pro bono izradila Imago reklamna agencija, a pokrovitelj kampanje i utakmice je i gradonačelnik Milan Bandić i njegov ured.
Inače, kampanja ‘Svom snagom protiv nasilja nad ženama’ sastavni je dio projekta Ženske sobe ‘Sigurno mjesto’, koji je pokrenut u veljači 2012. zajedno s nacionalnom kampanjom protiv nasilja nad ženama koju sustavno provodimo i koja je već prepoznatljiva javnosti pod sloganom ‘U tri klika biraj život bez nasilnika’. Okosnica kampanje je jedinstvena web stranica www.sigurnomjesto.hr, namijenjena ženama žrtvama nasilja.
Svi zainteresirani građani koji nisu stigli kupiti ulaznice za predstojeću utakmicu mogu to učiniti na blagajni stadiona u Kranjčevićevoj u subotu 19. listopada neposredno prije početka utakmice.

Foto: Nina Đurđević