fbpx

Maurice Roucel – svjetski kreator parfema gost Noir Festival Zagreb

Noir Festival Zagreb– Intenzivno radim i volim ići do kraja. Mogao sam nastaviti mirno raditi u Parizu, ali sam 1999. godine ostavio sve i nastanio se u New Yorku. Tada sam imao 49 godina i otputovao sam s dva kovčega da bih u New Yorku otvorio studio Symrise, teoretski na tri godine. Ali ovdje sam do danas… Danas radim između Francuske, Sjedinjenih država i drugih europskih zemalja. To mi baš odgovara – rekao je Mauricio Roucel.
Noir Festival Zagreb je sinoć u zagrebačkoj galeriji Velvet ugostio najpoznatijeg svjetskog kreatora parfema. Zanimljiv i nadasve mirisan razgovor s gospodinom Roucelom vodili su hrvatski eksperti za parfeme Borut Mihalić, Dominko Blaževiće te Ivo Parać. Zajedno potrudili su se objasniti brojnim okupljenim znatiželjnicima kako su i zašto baš tako mirisale žene i muškarci u vrijeme noira.
Među okupljenima bila su i mnoga poznata imena Aleksandra Dojčinović, Asja Petersen, Loredana i Tomislav Bahorić, Mara Bratoš, Vladimira Spindler, Mikula Radman Ronald Braus, Anamarija Brkić te mnogi drugi.
– Rođen u znaku djevice, s podznakom u djevici, ja sam  koncentrat djevičanstva”, kaže o sebi sa smiješkom Maurice Roucel.
Maurice Roucel na sebi svojstven način virtuozno stavlja svoj prirodni dar u službu parfema i traganja za čistom emocijom.

Fotogalerija:

[nggallery id=125]