fbpx

Marija Rukavina: Hvala svima što nastavljate ostvarivati Anin san

Zagreb…

Želim život: Građani pozivima donirali 1.45 milijuna kuna

Kolinda Grabar Kitarović, Marija Rukavina– Zahvaljujem svim građanima koji su nam se pridružili večeras; svim dobrim ljudima koji su podržali naš rad, svojim dolaskom na koncert i pozivima na humanitarni broj. Veliko srce i podrška naših sugrađana, koju nam nesebično pružaju već dvanaest godina, nedavno je omogućila 98. transplantaciju krvotvornih matičnih stanica iz Hrvatskog registra. To za oboljele znači novu šansu za život, a nama daje dodatan poticaj da još više i ustrajnije radimo kako bismo i u nadolazećim godinama nastavili ostvarivati Anin san – rekla je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.
Na 13. koncertu ‘Želim život‘, održanom jučer, 18. prosinca 2018. godine na glavnom zagrebačkom trgu, prikupljeno je 1.45 milijuna kuna za daljnji rad Zaklade Ana Rukavina. Građani su sa 233.211 poziva na humanitarni broj 060 9000 pokazali solidarnost prema teško oboljelima u Hrvatskoj i svijetu. Mnogobrojni građani svojim dolaskom na Trg bana Josipa Jelačića obilježili su 12. godišnjicu rada Zaklade.
Marija Rukavina, Gordan Jandrokovic– Ponosni smo na sve uspjehe Zaklade tijekom našeg dugogodišnjeg partnerstva, kao i na ovaj 13. tradicionalni koncert koji smo organizirali zajedno. On je kruna naše suradnje, cjelogodišnjeg rada Zaklade i zahvala svima koji su podržali njihov rad na bilo koji način. I u nadolazećoj godini Zakladi želim puno uspjeha u ostvarenju Aninog sna i nastojanjima da pomognu onima kojima to uistinu treba – izjavio je Dražen Mavrić, predsjednik Uprave Nove TV.
Marija Rukavina, Milan BandicIz pozivnog centra u kavani Johann Franck građanima su se javljala brojna poznata lica iz hrvatskog javnog života, među kojima i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković te gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.
Pod voditeljskim palicama poznatih lica Nove TV, građani su uživali u hitovima poznatih glazbenika; Tonija Cetinskog, Psihomodo Popa, Indire Forze, Domenice, Maje Šuput, Željka Bebeka, Detoura, Franke, Begina, Vigora, Zaprešić Boysa, Marka Kutlića, Lidije Bačić i Nives Celzijus.
Marija RukavinaZahvaljujući radu Zaklade Ana Rukavina i pomoći građana, Hrvatski registar potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica trenutno broji više od 61.000 potencijalnih darivatelja. Diljem Hrvatske Zaklada Ana Rukavina organizirala je gotovo 400 javnih akcija upisa u Hrvatski registar iz kojeg je izdano 98 transplantata za oboljele diljem Hrvatske i svijeta.
Vrijednim donacijama građana prikupljenima na prošlogodišnjem koncertu Želim život, Zaklada Ana Rukavina omogućila je stručno usavršavanje još jednoj liječnici u 2018. godini te je dosad ukupno petero liječnika iz Republike Hrvatske dobilo priliku usavršavati se na najboljim svjetskim klinikama u području hematologije i pedijatrije kako bi po povratku mogli pomoći pacijentima u domovini.
Donacije prikupljene na prošlogodišnjem koncertu Želim život pomogle su i da u 2018. godini održimo 40 akcija upisa u Hrvatski registar diljem Republike Hrvatske na kojima se upisalo gotovo 3.000 novih potencijalnih darivatelja.
– Zahvaljujući dobrim ljudima i njihovim donacijama, Zaklada Ana Rukavina donirala je Kliničkom bolničkom centru Zagreb 1.500 testova za HLA tipizaciju prikupljenih uzoraka potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Uzorke potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica potrebno je tipizirati na tzv. antigene tkivne snošljivosti pomoću kojih se utvrđuje podudarnost darivatelja s oboljelim osobama. Ove brojke Zakladu potiču na daljnji rad i pravi su dokaz da su raspjevani građani u centru Zagreba imali i više nego dobar razlog za slavlje – poručuju iz Zaklade Ana Rukavina.

Foto: Scena.hr