Ne propustite: Veseli fašnik u kazalištu Trešnja

Zagreb…

Program Fašnik u Trešnji ove će se godine održavati, 2. i 3. ožujka, te u utorak, 5. ožujka

Veseli fašnik– Predstava Crvenkapica, kreativne i baletne radionice, maskenbal, oslikavanje lica (face painting), ukusne krafne i puno veselja očekuje vas u kazalištu Trešnja ovoga fašnika – pozivaju iz kazališta Trešnja.
Najveselije razdoblje u godini kazalište Trešnja obilježit će bogatim programom za djecu i roditelje. Program Fašnik u Trešnji ove će se godine održavati, 2. i 3. ožujka, te u utorak, 5. ožujka.
Tijekom veselog fašničkog vikenda, 2. i 3. ožujka, održat će se radionice Maske mogu sve i Labuđe jezero, a na rasporedu je predstava Crvenkapica. Posljednji dan fašnika, 5. ožujka, prije početka predstave Crvenkapica, u predvorju kazališta održat će se maskenbal od 17,00 sati, uz slobodan ulaz za sve koji kupe ulaznicu za predstavu.
U sklopu maskenbala voditeljice baletnih radionica pokazat će djeci osnovne baletne pozicije i osnove koreografije najpoznatijeg svjetskog baleta, Labuđeg jezera. Sve maskirane Trešnja će počastiti ukusnim krafnama, a za malene koji žele savršene maske, bit će organizirano oslikavanje lica (face painting) koje će, prema željama mališana, upotpuniti njihov kostim.
Maske mogu sve – kreativna radionica
Učiteljica mentorica Iva Zeljko pomno odabire zabavne i kreativne radionice koje su prilagođene uzrastu djece polaznika. Cilj radionice Maske mogu sve upoznavanje je polaznika s fašničkom tradicijom te izrađivanje maštovitih maski. Termin održavanja radionice je u subotu 2. ožujka, a nakon radionice polaznici će pogledati predstavu Crvenkapica. Radionica će se održati u igraonici kazališta Trešnja, a namijenjena je djeci od 5 do 10 godina. Maske i ukrase koje izrade na radionici polaznici će moći ponijeti kući.
Baletne radionice Labuđe jezero
Baletne radioniceRadionice na temu jedne od najljepših ljubavnih priča, baleta Labuđeg jezera, održat će se 2. ožujka i 3. ožujka poslije predstave Crvenkapica. Jednodnevna radionica baleta odlična je prilika za malene ljubitelje plesa da se upoznaju s elementima koreografije jednog od najpoznatijih baleta, Labuđeg jezera, te osnovnim baletnim tehnikama i pozicijama prilagođenim njihovom uzrastu. Svi polaznici na dar će dobiti ručno izrađenu krunu, a prije Baletne radioniceradionice pogledat će predstavu Crvenkapica. Radionice su namijenjene djeci od 5 do 12 godina, a za upis nije potrebno predznanje.
Oslikavanje lica (face painting)
Upotpunite kostim vašeg mališana savršenom i originalnom maskom. U utorak, 5. ožujka, u igraonici kazališta Trešnja bit će organizirano oslikavanje lica djece prema njihovim željama, a oslikavat će ih dvije profesionalne vizažistice. Budite originalni i prijavite svoje dijete na vrijeme jer je broj mjesta ograničen.
Prijave za face painting su do 25. veljače, a na radionice do 27. veljače. Obrazac za prijavu nalazi se na web stranici kazališta Trešnja, u rubrici vijesti.

Foto: Press – Morana Popovčić