fbpx

KC Peščenica: Bioteka u pokretu!

Radionice…

Bioteka u pokretuKulturni centar Peščenica i Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti pozivaju sve osnovnoškolce da nam se pridruže u ciklusu radionica ‘Bioteka u pokretu!’.
Zanima te kako izolirati DNA, kako otkriti skrivene šećere ili kako izmjeriti koliko zraka stane u tvoja pluća?
Ovo su samo neka od pitanja koja se često pitamo na našim radionicama, a ti moraš sam istražiti i dati odgovor. Jesi spreman?
Uključite svoj avanturistički duh i priključi se ciklusu radionica ‘Bioteka u pokretu!’. Provjerite mogu li te pretvoriti u pravog znanstvenika, barem na jedan dan!
KADA? – Radionice se odvijaju svaku srijedu u ožujku – 05., 12., 19. i 26.03 od 18.30h
GDJE? – u prostorima Kulturnog centra Peščenica, Ivanićgradska 41a
ZA KOGA? – Najprikladniji uzrast za radionice je 7-14 godina.
KOLIKO? – Na radionici može sudjelovati do 10 djece.
TKO? – Radionice vodi Kristina Duvnjak, prof. biologije i koordinatorica programa radionica za djecu i mlade, udruge Bioteka.

Program:

Srijeda, 05.03. 2014. – 18.30-20.00h – Probudite svoja osjetila!
Bile one smeđe, zelene ili plave, tvoje oči nekad stvarno zakažu, a još i imaju i slijepu pjegu. Koliko ti dobro “rade” sluh, njuh i dodir? Kako uz pomoć crnog i bijelog papira vidjeti boje i zašto čokoladu trebaš jesti vrhom jezika saznaj na našoj radionici o osjetilima.

Srijeda,12.03.1014. – 18.30-20.00h – ‘Ja, doktor!’
Doktori nose bijele kute i onu neku čudnu spravu oko vrata koja se zove stetoskop. Kako ga napraviti i čemu on služi? Saznaj kako je biti doktor na jedan dan! I da, pokusom saznajemo koliko su ti velika pluća.

Srijeda, 19.03.2014. – 18.30-20.00h – ‘Skriveni šećeri’
Znanost je super, šećeri su super. Znanstvena radionica o šećerima mora da je super na kvadrat! Od toliko slatkog sigurno će ti poteći sline, a njih ćemo iskoristiti u jednom vrlo slinavom pokusu o kojem ti zasad nećemo ništa otkriti.

Srijeda, 26.03.2014. – 18.30-20.00h – ‘Slasna DNA’
Želimo li vidjeti kako izgleda DNA, trebat će nam nešto što sadrži DNA. To uopće nije problem jer sva živa bića sadrže DNA. Možda ste se već razveselili, ali ne, ne možete dovesti svog mlađeg brata ili kućnog mačora Mikija da radimo pokuse na njemu! Postoje i prikladniji izvori DNA….

Foto: Press