fbpx

Manuel Šumberac ilustrirao je novu knjigu Kay Woodward!

Snjezna kraljica_naslU izdanju ‘Profila‘ izašla je nova knjiga ‘Snježna kraljica‘ koju je prepričala Kay Woodward. Autorica je napisala više od 80 knjiga za djecu, a specijalnost joj je prepričavanje bajki i romana poznatih autora.
Knjigu je ilustrirao poznati hrvatski ilustrator Manuel Šumberac, koji je zajedno sa Zdenkom Bašićem dobio 2 Porina i radio animirane filmove.
Bio jednom neki zao duh, zlobniji od svih drugih zlih duhova… Tako počinje priča o snježnoj kraljici. Taj je zli duh načinio čarobno zrcalo koje je izobličavalo sve što se u njemu ogledalo i njime je zastrašivao ljude. Ono se jednog dana razbilo i razletjelo u milijune komadića. Kada bi nekome upalo u oko, on bi svijet vidio kao ružno i nesretno mjesto, a ako bi mu došlo do srca, ono je postajalo sve hladnije, poput kocke leda.
U malenu gradu živjelo je dvoje djece, najboljih prijatelja, Kaj i Gerda. Uvijek su se zajedno igrali i svuda išli skupa. Jednoga dana Kaj je postao hladan i grub prema Gerdi. A zatim je otišao sa snježnom kraljicom. No, Gerda, prava mala heroina, odlučila je ostati vjerna svom prijatelju i nije odustajala od potrage za njim. Ostavila je sigurnost doma, odrekla se svojih novih i najdražih cipelica, otputila niz čarobnu rijeku, upoznala čarobnicu i njezin vrt, srela gavrana koji govori, pomogli su joj kraljević i kraljevna, mala razbojnica te predivan sob po imenu Bej. On je Gerdu odveo do dvorca snježne kraljice, gdje je pronašla svog prijatelja, potpuno izgubljenog.
Ova vječna priča o upornosti, vjernosti i ljubavi inspirirat će male i velike čitatelje, a prekrasne ilustracije poznatoga hrvatskog ilustratora Manuela Šumberca te trodimenzionalni prikaz oživjet će slikovnicu pred vašim očima.

Biografija ilustratora: Manuel Šumberac rođen je Puli. Završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu na Odsjeku za film i animaciju. Zajedno sa Zdenkom Bašićem ilustrirao je slikovnice Pinokio, Snjeguljica, priče Edgara Allana Poea Steampunk: Poe i poznati roman o Frankensteinu Steampunk: Mary Shelly’s Frankenstein. Također je ilustrirao i brojne naslovnice za mnoge izdavače u različitim zemljama svijeta. Bio je glavni animator na animiranim filmovima Zdenka Bašića Guliver i Industrija Livija Rajha. Dosad su mu izišla četiri kratka animirana filma: Escargot, U sjeni, Clockwork Heart i Vesla. Za film Escargot dobio je drugu nagradu na 42. reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva te Grand Prix na festivalu Balkans Beyond Borders u Grčkoj. Režirao je i animirao tri Gibonnijeva glazbena spota: Žeđam, Toleranca i Vesla. Za spot Žeđam dobio je Porin 2010., a za naslovnicu albuma Hladnog piva Svijet glamura Porin 2012. Iste je godine dobio nagradu Golden Bra na festivalu Magdalena International Festival of Creative Communication za glazbeni spot Anite Andreis Your irresistible smile.