fbpx

Milan Bandić: Ljubav se ne kupuje

Zagreb…

Ljubav se ne može kupiti – poručuju udruge za zaštitu životinja koje već godinama zbrinjavaju napuštene životinje, a osobnim dolaskom Milan Bandić podržao akciju

Milan BandićNa zagrebačkome Trgu bana Jelačića, danas od 8 do 15 sati, održava se predstavljanje članice Mreže za zaštitu životinja koje su sa sobom dovele napuštene životinje o kojima brinu i koje čekaju svoje zauvijek udomitelje. Manifestaciju „Ljubav se ne kupuje” prepoznao je i Grad Zagreb, a osobnim dolaskom u 11.00 sati podržao ju je i gradonačelnik Milan Bandić.
Udruge iz Mreže za zaštitu životinja pozivaju Milan Bandićgrađane da ih posjete na Trgu, pogledaju napuštene životinje koje traže svoju obitelj, porazgovaraju s predstavnicima udruga i da uživaju u ugodnom druženju. Pritom mogu saznati sve o prednostima sterilizacije, o važnosti mikročipiranja, o obavezama koje imaju skrbnici pasa i mačaka te sličnim temama. Osim toga, udruge predstavljaju svoj rad i svojim inspirativnim pričama pridonose podizanju svijesti o problematici napuštanja životinja i kako svatko od nas Ljubav se ne kupujemože pomoći.
Brojni dijelovi Hrvatske imaju velikih problema s napuštanjem životinja, kako zbog neodgovornih građana tako i zbog neprovođenja Zakona o zaštiti životinja. Stoga udruge ovim događanjem žele skrenuti pozornost na teške situacije s kojima se svakodnevno nose jer na njih nepravedno pada teret zbrinjavanja napuštenih životinja, što je obaveza lokalnih zajednica, kao što je i kontrola mikročipiranja svih pasa kako bi se uvjerili da su svi psi na njihovu području označeni mikročipom.
Grad Zagreb i još više od 150 drugih lokalnih zajednica propisali su trajnu sterilizaciju kao način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka, uz evidentirane izuzetke, kako bi spriječili nastanak neželjenih štenaca i mačića koje neljudi odbacuju ili ubijaju na užasne načine.
Mreža za zaštitu životinja projekt je udruge Prijatelji životinja i broji više od 50 udruga za zaštitu životinja koje djeluju sa zajedničkim ciljem: promocija udomljavanja umjesto kupnje, odgovorno skrbništvo i kastracija pasa i mačaka.
Poruka koju udruge šalju svim posjetiteljima jest – udomljavanje spašava živote, budite heroji za životinje. One nisu predmeti i ljubav se ne kupuje.

Foto: Press