fbpx

Pokušaj linča u kazalištu IGK

Zagreb…

Pokušaj linčaU kazalištu IGK, u subotu 27. listopada 2018. godine s početkom u 21.00 sat, na rasporedu je autorski projekt ‘Pokušaj linča‘ redateljice Morane Novosel i ansambla kazališta prema motivima iz tekstova Martina Crimpa.
Pokušaj linča odvija se djelomično na relaciji pacijent-psihijatar, a djelomično se uvlači u podsvjesna stanja i unutrašnja proživljavanja glavnog lika – mlade žene Jasne. Kroz projekcije i prožimanja vlastitih želja i umišljaja, Jasna poriče stvarnost u koju se ne želi vratiti.
Predstavom se aktualiziraju pitanja jave i sna, svijesti i posvijesti, normalnosti ili nenormalnosti ljudske psihe, moći ili nemoći suvremene psihijatrije, kao i težnje da se uspostavi autentičan smisao ljudske egzistencije.
Predstava se poigrava toposima pomaknute, linčovske estetike, te je stoga i sam naziv predstave dvoznačan. Začudnim scenskim prizorima dočarava se složenost ljudske psihe, izgubljene u labirintu između sna i jave, želja i stvarnosti, svjesnog i podsvjesnog.
Redateljica predstave Pokušaj linča je Morana Novosel, a glume Zrinka Antičević, Marko Movre, Matija Major i Neven Aljinović Tot.

Foto: Press IGK