fbpx

Kriminalistička serija Maigret od petka na TV

Na Drugom programu HTV-a serija Maigret

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 26. studenog 2021. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u udarnom terminu od 21.00 sat počinje s prikazivanjem serije Maigret.

Maigret

Međunarodna filmska zvijezda Rowan Atkinson glumi legendarnog francuskog detektiva Julesa Maigreta.

Maigret

Vraćamo se na ratom oštećene ulice Pariza 50-ih godina prošlog stoljeća gdje nas čekaju još dvije napete kriminalističke priče snimljene prema bestselerima majstora detektivskog romana Georgesa Simenona.

U epizodi “Night at the Crossroads” detektiv satima ispituje osumnjičenog ubojicu Carla Andersena. Ali unatoč njegovim najboljim naporima, Andersen inzistira na tome da je nevin.

Zašto je onda trgovac dijamantima pronađen na njegovu posjedu, u njegovu automobilu, ubijen njegovim pištoljem? I zašto su on i njegova tajanstvena sestra Else pokušali pobjeći?

U epizodi “Maigret in Montmartre” Arlette, striptizeta u jednom od otrcanih noćnih klubova u toj četvrti, prijavljuje razgovor o ubojstvu koji je slučajno čula.

Ali njezino izvješće shvatit će se ozbiljno tek kad i samu Arlette pronađu zadavljenu. Tko je bila Arlette, zašto je ubijena i tko je sljedeći?

Ovi filmovi odlikuju se sjajnom režijom i izvrsnom glumačkom postavom, a na ekrane nam donose još dva bestselera Georgesa Simenona.

Foto: Press