fbpx

Ivana Šutalo osvojila zlatnu medalju

Izrael…

Na vrhu Europe dubrovčanka Ivana Šutalo

Ivana Šutalo– Zadovoljna sam nastupom u Tel Avivu. Nastavila sam kontinuitet osvajanja medalja i uvjerljivo došla u finale gdje sam također pokazala kvalitetu! – rekla je nakon završetka natjecanja zlatna Ivana Šutalo.
Dubrovčanka Ivana Šutalo na odličan je način zatvorila nastup Hrvatske na Europskom judo prvenstvu za mlađe seniore u Izraelu. Nakon srebrne medalje na prošlogodišnjem prvenstvu, Šutalo je u Tel Avivu pokorila konkurenciju i došla na vrh Europe. Nakon brončane medalje Tihee Topolovec, Hrvatska je osvojila medalju i drugog dana Europskog judo prvenstva u Izraelu.
Ivana Šutalo (preko 78 kg), je u prvom kolu, kao nositeljica bila slobodna. Nakon toga je s dva jako lijepa ippona pobijedila Poljakinju Annu Zalecznu i Ukrajinku Yelyzavetu Kalaninu.
U finalu se Šutalo borila protiv Turkinje Sebile Akbulut, srebrne s europskog juniorskog prvenstva u Malagi ove godine. Tu je nastavila s dominacijom i ipponom već na početku borbe slavila te osvojila veliko zlato.
Hrvatska judo reprezentacija tako odlazi iz Izraela s dvije medalje (Tihea Topolovec bronca u petak, Ivana Šutalo zlato u subotu) te se nastavlja sezona brojnim turnirima u svim kategorijama.

Foto: Press arhiva