fbpx

Ne propustite: Nova domaća serija Mrkomir Prvi

Na HRT-u uskoro nova domaća serija Mrkomir Prvi

Nakon serije Minus i plus, nedjeljom navečer na Hrvatskoj televiziji gledatelji će moći gledati novu kostimiranu seriju (sitcom) Mrkomir Prvi.

Mrkomir Prvi

Serija obuhvaća rani srednji vijek, a dolazi iz pera Ognjena Sviličića i Snježane Tribuson.

Radnja ove humoristične serije prati izmišljene likove iz hrvatske srednjovjekovne povijesti i glavnog lika Kneza čiji je cilj postati hrvatski kralj.

Mrkomir Prvi

Ukratko: kneževinom vlada hrvatski knez Mrkomir, izuzetno častohlepan, ali istovremeno naivan, pa ga njegovo častohleplje često dovede do poraza. Nepismen je, ali kako se pravi da zna čitati, ovisi o Slavomiru koji na dvoru obnaša nekoliko dužnosti, od peharnika, savjetnika do šefa tajne službe.

Slavomir nerijetko svoj položaj i povjerenje koje u njegovu prosudbu ima Mrkomir koristi za povećanje svog bogatstva i utjecaja. Mrkomiru je, pak, najveći problem što je vazal Franaka, a silno želi neovisnost kojom bi mu se ostvario davni san – njegova kneževina postala bi kraljevina, a on bi postao kralj.

Serija Mrkomir Prvi je snimana u produkciji Interfilma za HRT. U seriji glume Goran Navojec (Knez), Ecija Ojdanić (Anuša), Ozren Grabarić (Slavomir), Mirna Mihelčić (Maruša), Paško Vukasović (Krivomir), Roko Sikavica (Držiha), Marinko Prga (Želimir) i drugi.

Režiju serije potpisuju Snježana Tribuson, Aldo Tardozzi i Igor Šeregi, scenarij su pisali Zoran Lazić, Tonći Kožul, Branko Ružić, Snježana Tribuson, Ognjen Sviličić i Igor Šeregi, direktor fotografije je Branko Linta, scenografkinja Željka Burić, montažeri Marina Barac i Ivan Živalj, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, majstorica maske Snježana Gorup, skladatelj Mate Matišić, producent Ivan Maloča, a urednica serije je Jasmina Božinovska Živalj.

Serija je na rasporedu u nedjelju 19. prosinca 2021. godine u 20.10 sati na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1).

Foto: Press HRT