fbpx

Započinje snimanje humoristične serije Mrkomir prvi

Mrkomir prvi u produkciji Interfilma

U ponedjeljak 21. lipnja 2021. godine u 13 sati u studiju 5 – Jadran filma započinje snimanje nove humoristične serije Mrkomir prvi, u produkciji Interfilma za Hrvatsku radioteleviziju (HRT).

Mrkomir prvi

Pilot epizoda humoristične serije Mrkomir prvi emitirana je u sklopu Novogodišnjeg programa HTV-a. Budući da je serija naišla na veliko odobravanje i gledatelja i kritike, HRT je od produkcijske kuće Interfilm naručio 13 novih epizoda.

Mrkomir prvi

Nakon rada na scenarijima i opsežnih priprema, snimanje započinje u studiju Jadran filma, a nove epizode serije Mrkomir prvi naći će se na programu u jesenskoj shemi Hrvatske televizije.

Provjerena autorska i izvođačka ekipa na čelu sa Snježanom Tribuson, Igorom Šeregijem i Aldom Tardozzijem te glumcima Goranom Navojcem, Ecijiom Ojdanić, Ozrenom Grabarićem, Paškom Vukasovićem, Rokom Sikavicom i Marinkom Prgom povest će nas na putovanje kroz političke i ine hrvatske srednjovjekovne intrige.

Jesu li pohlepa, korupcija, političke smicalice i varke, borba za prevlast, ljubomora, licemjerje nestali tijekom vjekova ili su samo promijenili predznak? Nakon što pogledate nove epizode, prosudite sami!

Godina je osamsto pedeseta. Rani srednji vijek. Kneževinom vlada knez Mrkomir hrvatski knez, izuzetno častohlepan, ali istovremeno naivan, pa ga njegovo častohleplje često dovede do poraza. Nepismen je ali kako se pravi da zna čitati ovisi o Slavomiru koji na dvoru obnaša nekoliko dužnosti od peharnika, savjetnika do šefa tajne službe KOE (Kneževa operativna agencija). Slavomir nerijetko svoj položaj i povjerenje koje u njegovu prosudbu ima Mrkomir koristi za povećanje svog bogatstva i utjecaja.

Mrkomiru je, pak, najveći problem što je vazal Franaka, a silno želi neovisnost kojom bi mu se ostvario davni san – njegova kneževina postala bi kraljevina, a on bi postao kralj. No, za ispunjenje tog sna morao bi se iskazati u boju i politici, ali i odreći se silnih kredita koje dobiva od Franaka.

Svaka usporedba s današnjim vremenom nije slučajna!

Mrkomir prvi
Glume: Goran Navojec, Ecija Ojdanić, Ozren Grabarić, Mirna Mihelčić, Paško Vukasović, Roko Sikavica, Marinko Prga i drugi.
Scenaristi: Snježana Tribuson, Branko Ružić, Tonči Kožul, Zoran Lazić i Ognjen Sviličić
Redateljica: Snježan Tribuson, Igor Šeregi, Aldo Tardozzi
Produkcija: INTERFILM za HTV
Urednica: Jasmina Božinovska Živalj

Foto: Press