fbpx

Na koncertu Indexi i prijatelji pjevat će Massimo, Bebek…

Glazbeno okupljanje:

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Massimo i Bebek ne skrivaju zadovoljsvo što će nastupiti na koncertu u čast Indexa

MassimoMassimo vrlo otvoreno progovara o tome koliko su na njegov glazbeni put utjecali kultni Indexi.
– Ja sam kroz Indexe, a ne kroz grupu Pink Floyd, prvi put otkrio što je to konceptualni album. Album Modra rijeka s recitacijama Filipa Šovagovića je na mene ostavio duboku brazdu emocija koja traje i dan danas. Kad se prisustvuje koncertu posvećenom Indexima, što ćemo ponovno imati priliku doživjeti 28. rujna, tek tada se počinje shvaćati koliko su dobrih pjesama Slobodan Kovačević, Davorin i ostali, napravili. Kad god imam priliku pjevati nešto od Indexa, tu priliku ne propuštam – naglasio je Massimo.

IndexiUz Massima, na glazbenom okupljanju ‘Indexa i prijatelja’ u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski 28. rujna 2015. hitove legendarne sarajevske grupe Indexi  pjevat će Dado Topić, Željko Bebek, Massimo, Boris Novković, Vajta, Giuliano, Goran Karan, Amel Ćurić, Aleksandra Kovač, Jelena Tomašević, Željka Katavić Pilj i mnogi drugi. Bend Indexa će predvoditi kultni basist Fadil Redžić, koji će s nekadašnjim članovima Indexa ponovno oživjeti Indexe.

Fadil Redžić– Meni će predstojeći koncert biti jedinstvena prilika da se družim s kolegama, svojim dečkima iz Indexa, ali i sa svim ovim divnim pjevačima koji će nam se i opet pridružiti. Uvijek me koncerti posvećeni Indexima vraćaju u vrijeme naše mladosti, uz osjećaj velikog ponosa, da smo nešto lijepo i dobro dali ljudima. Grupe Indexi nažalost više nema, ali ostale su sve naše pjesme, a zbog koncerta u Zagrebu i turneje, okupljamo se sa svih krajeva svijeta – Ranko dolazi iz Izraela, Kornelije Kovač iz Beograda, Neno Jurin iz Pirana, Miroslav Šaranović iz Njemačke, Peco iz Splita, Muris koji nam je pridruženi član iz Sarajeva, a ja stižem iz Atlante – ističe Redžić, koji je na stihove Kemala Montena skladao glazbu za jedan od najvećih hitova Indexa – pjesmu ‘Bacila je sve niz rijeku’.

Producent Tomislav Kašljević je autor projekta ‘Indexi i prijatelji’ te ujedno i producira sve koncerte. Na koncertu će se i odati počast svim članovima grupe koji više nisu među nama, Davorinu Popoviću, Bodi Kovačević, Đorđu Kisiću, Đorđu Novkoviću i Enci Lesiću.
U čast Indexima pjevat će i Željko Bebek, koji ne propušta priliku sudjelovati u ovim koncertima, a o Indexima, uz koje je odrastao, svirao i družio se s članovima benda, progovara s puno poštovanja.

Željko Bebek– Indexi su kultni sarajevski band, bili su uspješni i prije nego što sam ja i pomišljao na to da bih se mogao glazbom baviti profesionalno. Indexi su imali i imaju i danas prelijepe pjesme, svirali su perfektno, pa su uz neponovljivog Davorina ostavili duboki trag na glazbenoj sceni, a posebno među nama glazbenicima. Svi članovi grupe bili su sjajni instrumentalisti, a za velikog Fadila Redžića tvrdim i danas da je naš najbolji bass-player – kaže Bebek.

Aleksandra KovačNa predstojećem koncertu ‘Indexi i prijatelji’ ove će godine uz svoga oca, nekadašnjeg člana Indexa Kornelija po prvi puta zapjevati i Aleksandra Kovač, cijenjena kantautorica i pjevačica.
– Osobno sam jako vezana za Indexe, jer je moj otac bio član Indexa od 1967. do 1968. godine. Kvaliteta uvijek opstaje i drago mi je što ovi koncerti potvrđuju da Indexi i njihova glazba imaju i dalje svoju vjernu publiku. Radujem se da ću na koncertu u Zagrebu pjevati pjesmu Jutro će promijeniti sve iz davne 1968. godine, koju su Indexi izveli na Opatijskom festivalu i te godine s njom osvojili treću nagradu – zaključuje Aleksandra, koju smo ove godine imali priliku vidjeti i kao energičnu članicu žirija u showu X Factor Adria.

Ulaznice za koncert ‘Indexi i prijatelji’ u pretprodaji mogu se kupiti  po cijenama 120/140/160 HRK na blagajni KD Vatroslava Lisinskog, u sustavu Eventim i Ulaznice.hr!

Foto: Press