fbpx

Adriana Monteno: Ponosna sam što mi je Arsen dao ime

Dirljivo sjećanje…

Fotogalerija

Kći pokojnog pjevača Kemala Montena s tugom u glasu prisjetila se kako su im Arsen i obitelj Dedić bili velika potpora tijekom rata u okupiranom Sarajevu te kad je Kemal bio u bolnici, ali i nakon njegove smrti

Arsen Dedić, Kemal Monteno, Adriana Monteno– Vijest o Arsenovoj smrti zatekla nas je u Sarajevu. Posljednji put sam ga vidjela na tatinu ispraćaju u Zagrebu. Još mi je sve svježe – rekla nam je Adriana Monteno, kći Kemala Montena. Pokojni sarajevski pjevač i Arsen Dedić poznavali su se od mladosti, a jedan drugog zvali su braćom. Adriana se s tugom u glasu prisjetila kako su im Arsen i obitelj Dedić bili velika potpora tijekom rata u okupiranom Sarajevu te kad je Kemal bio u bolnici, ali i nakon Arsen Dedić, Kemal Montenonjegove smrti.

“Za vrijeme rata Arsen je bio tu za nas”

– Arsen i Gabi naši su veliki prijatelji. Sjećam se kad je tata ležao u bolnici, Arsen me zvao svaki dan da me pita kako je jer se Kemo nije mogao javljati na telefon. Za vrijeme rata kad telefonske linije nisu funkcionirale slao nam je pisma kako bi znao da smo svi dobro. Uvijek je bio tu za nas, a ponudio nam je i da živimo u njegovoj kući u Šibeniku dok rat ne završi. Tada nismo željeli napustiti Sarajevo jer smo mislili da će se sve brzo završiti, no u konačnici smo morali otići – govori Adriana.

“Moj otac i Arsen neizmjerno su se poštivali”

Arsen Dedić, Kemal MontenoPonosna je, dodaje, i što joj je Arsen dao ime. Kemo i supruga Branka kćer su željeli nazvati Klaudija, no Arsen mu je tad rekao; “Zašto ne Adriana”?.
– Moj otac i Arsen neizmjerno su se poštivali i uvijek su lijepo govorili jedan o drugome. On i Gabi zauvijek će biti naši najveći prijatelji. Znam koliko su si njih dvojica značili i nevjerojatno je da su otišli tako brzo jedan za drugim – rekla je Adriana. Dodala je kako se njezina majka Branka čula s Gabi, a kako će sprovod Arsena Dedića biti u krugu obitelji, odlučili su poštivati tu želju.

Piše: Eta Kočić
Foto: Facebook Kemal Monteno, Glumci u Zagvozdu
Fotogalerija: [nggallery id=568]