Nova putopisna serija: Srednjom Amerikom pješice

Serija…

Kroz četiri nastavka serija Srednjom Amerikom pješice prikazuje putovanje istraživača Levisona Wooda

Srednjom Amerikom pješiceHrvatska radiotelevizija od subote, 13. listopada 2018. godine na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 21.40 sati započinje s prikazivanjem nove putopisne serije ‘Srednjom Amerikom pješice‘.
Kroz četiri nastavka ova uzbudljiva serija prikazuje putovanje istraživača Levisona Wooda, koji odlazi na novu ekspediciju duž Srednje Amerike, od Meksika do Kolumbije. Njegovo putovanje od četiri milijuna koraka Srednjom Amerikom pješiceduž gotovo 3000 kilometara trajat će četiri mjeseca a proći će kroz osam država i preko dva kontinenta te posjetiti neke od najfascinantnijih i najraznolikijih regija na Zemlji prije negoli pokuša proći kroz legendarnu Panamsku prevlaku – 100 kilometara gotovo neprobojne prašume koja je tijekom stoljeća porazila mnoge istraživače – kako bi došao do Kolumbije.
U prvoj epizodi Levison kreće na putovanje s mjesta na koje su španjolski konkvistadori pristali u Srednjoj Americi – na sjevernim obalama meksičkog poluotoka Yucatána – te odlazi istražiti drevnu meksičku civilizaciju Maja, uključujući vrtaču u kojoj ostaci žrtvovanih ljudi leže stotinama godina u neimenovanoj piramidi koju je obavila prašuma.
Izbjegavajući osuđenike i otrovna stabla, Levison dolazi do otoka San Pedra u Belizeu koji je razorio uragan. Odande odlazi u unutrašnjost, u prašumu u kojoj je nekoć bio na vojnoj obuci, nakon čega će prijeći u Gvatemalu i poslije u carstvo bezakonja zvano El Peten.

Foto: Press