fbpx

Hana Jušić: Mogu reći samo dvije riječi – sretna sam!

Venecija…

Hana Jušić

Hana Jušić– Prije projekcije bila sam jako uzbuđena jer je ovo bio moj prvi susret s publikom. Do sada sam o filmu dobila lijepe komentare od novinara koji su ga gledali na novinarskoj projekciji i naravno od festivalskog tima koji je izabrao film, ali nisam znala kako će ga publika prihvatiti. Sad kad je film konačno prikazan mogu reći samo dvije riječi: sretna sam – rekla je Hana Jušić.
Pred izvrsno raspoloženom publikom, u svečanoj atmosferi dvorane Perla, u petak je u programu Dani autora u sklopu 73. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji održana svjetska premijera debitantskog dugometražnog igranog filma Hane Jušić, ‘Ne gledaj mi u pijat‘.
Svečana premijera održana je u atraktivnom festivalskom terminu od 17,00 sati, u Sala Perla, Hana Jušićnajvećoj dvorani u sklopu Palazzo del Casinò na venecijanskom Lidu, koja može prihvatiti 450 gledatelja. Osim redateljice i scenaristice Hane Jušić, crvenim tepihom prošetali su glumci Mia Petričević, Nikša Butijer, Arijana Čulina i Karla Brbić, montažer Jan Klemsche, direktorica fotografije Jana Plećaš, kolorist Edoardo Rebecchi, danski koproducenti Peter Hyldahl i Maria Møller Christoffersen te producentica Ankica Jurić Tilić.
– Ovo je prvi put da predstavljam film u Veneciji i divno mi je vidjeti ovoliko filmofila na jednom otoku – atmosfera je prekrasna. Mislim da je ovo najbolja moguća premijera za Hanin film i drago mi je da su prepoznali njegovu svježinu i snagu te ga pozvali u ovaj cijenjeni program. Cijeli dan je prošao u atmosferi iščekivanja, zanimalo me kako će publika reagirati, hoće li samo gledati film ili će ih on na neki način dotaći, zato sam, Arijana Culinakad je počela projekcija pozorno promatrala lica u publici. Snažne emotivne reakcije publike za vrijeme i na kraju projekcije potvrdile su i opravdale sva naša očekivanja – izjavila je Ankica Jurić Tilić.
‘Ne gledaj mi u pijat’ film je o odrastanju i obiteljskim odnosima. Junakinja filma je Marijana Petković (Mia Petričević), čija se svakodnevica vrti isključivo oko njene obitelji. Petkovići žive doslovno jedan na drugome u minijaturnom stanu, međusobno se dovodeći do ludila. Nakon što dominantni otac obitelji (Zlatko Burić) doživi moždani udar i ostane prikovan uz krevet, Marijana preuzima ulogu vođe čopora. Dok njena neodgovorna mama (Arijana Čulina) i usporeni brat (Nikša Butijer) situaciju čine sve težom, Marijana radi dva posla kako bi održala obitelj.

Foto: Press