fbpx

Željko Bebek koncertom predstavio novi glazbeni projekt!

Dubrovnik…

Uskoro turneja Zagreb – Beograd – Sarajevo

Željko BebekŽeljko BebekSpektakularnim koncertom u Dubrovniku sinoć je Željko Bebek publici predstavio svoj novi glazbeni projekt kojim obilježava četrdesetu obljetnicu svoje uspješne karijere. Koncert je održan na otvorenoj pozornici otoka Lokruma, u sklopu manifestacije Lokrumske večeri – glazba kraj mora u pratnji šezdesetak  glazbenika iz redova renomiranog Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a uz njih su istodobno na pozornici muzicirali i tamburaški ansambl Željko BebekCentra za tradicijsku kulturu Varaždin i bend Željka Bebeka.
Bebek je više od dva sata u užarenoj atmosferi držao publiku u pravom glazbenom transu. Koncert je otvorio dojmljivom izvedbom hita ‘Kad bi’ bio bijelo dugme’, a potom je nanizao mnoge velike uspješnice Dugmeta – ‘Sve će to mila moja’, ‘Sanjao sam noćas da te nemam’, ‘Selma’, ‘Ima neka tajna veza’, ‘Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac’, ‘Odlazim’ i mnoge druge. Publiku su raspametili i rasplesali i Bebekovi hitovi ‘Tijana“, ‘Gdje sam bio’, ‘Kaldrma’, a ni nakon pjesme ‘Laku noć svirači’ publika Željka Bebeka nije puštala da završi koncert, već su fanovi pohrlili zaplesati ispred same pozornice, a Željko Bebek ih je nagradio produljenjem koncerta uz pjesme ‘Ne spavaj mala moja’, ‘Svi marš na ples’, ‘Doživjeti stotu’ i ‘Sve ove godine’.
Željko BebekŽeljko Bebek ovaj je glazbeni projekt pripremao nekoliko godina, udruživši se s producentom Tomislavom Kašljevićem, koji zajedno s Bebekom s programom koji je sinoć doživio svoju premijeru, već početkom  početkom studenog 2015. kreće na slavljeničku turneju povodom četrdesete godišnjice karijere Željka Bebeka. Prvi je termin najavljen već za 2.11. u Koncertnoj dvorani ‘Vatroslav  Lisinski’ u Zagrebu, potom 4.11. slijedi ‘Sava centar’ u Beogradu te 6.11. ‘Skenderija”’ u Sarajevu, a najavljuju se već i koncerti u mnogim hrvatskim gradovima u 2016.
– Ovo je glazbeno i produkcijski izuzetno zahtjevan projekt i on je svojevrsna kruna karijere Željka Bebeka, pa ne čudi da smo ga obojica dugo i temeljito pripremali. S obzirom na potpuno oduševljenje publike na sinoćnjoj premijeri, mogu sa sigurnošću najaviti da je pred nama velika i uspješna koncertna turneja – rekao je nakon sinoćnjeg koncerta producent Tomislav Kašljević. U ovaj su glazbeni projekt uključeni i Branimir Mihaljević, kao glazbeni producent, a uz njega i Josip Cvitanović koji je ravnao orkestrom, dok je pjesme aranžirao Ante Gelo.

Foto: Press