fbpx

Koncertom za život, slavio se život

Zagreb…

Koncert u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjeskoslava Šuteja

koncert za život

koncert za život– Koncertom za život, uz podršku organizatora, Zagrebačke filharmonije, građane želimo još jednom podsjetiti kako svatko od nas u sebi nosi lijek kojim može doprinijeti u spašavanju života teško oboljelih u Hrvatskoj i u svijetu. Prihod od prodaje karata Zaklada je namijenila daljnjem širenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te usavršavanju mladih stručnjaka na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija. Time želimo povećati šanse za život teško oboljelih te im pružiti što bolju skrb omogućavanjem dodatnog usavršavanja mladih liječnika na nekim od najboljih svjetskih zdravstvenih institucija – istaknula je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.
koncert za životUz poznate arije iz opere Carmen Georgesa Bizeta, brojni posjetitelji Koncerta za život u organizaciji Zagrebačke filharmonije u petak, 31. ožujka, prisjetili su se Ana Rukavine i maestra Vjekoslava Šuteja. Osmi po redu Koncert za život ove su godine uz nastup Zagrebačke filharmonije uveličali Iva Krušić, Aljaž Farasin, Martina Zadro i Georgio Surian te studenti Muzičke akademije u Zagrebu Marin Čargo, Darija Auguštan i Josipa Gvozdanić uz pratnju zborova ‘Cantores Sancti Marci’, Ivan Filipović, Dječjeg opernog zbora i Zvjezdica, pod ravnanjem Filipa Šljivca.
Koncert je održan pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.
koncert za život, Mirko Boch– Drago nam je da je velik broj ljudi prepoznao važnost ovakvih humanitarnih akcija te su nam se pridružili i na večerašnjem koncertu. Zagrebačka filharmonija ponosna je što je dio velike obitelji Zaklade Ana Rukavina, upravo ovakvi koncerti prilika su da umjetnost stave u funkciju pomaganja onima kojima je to najpotrebnije – izjavio je ravnatelj Zagrebačke filharmonije, Mirko Boch.
U ispunjenoj glazbenoj večeri tijekom koje su posjetitelji mogli uživati u temperamentnim ritmovima opere Carmen i koncertu koji je slavio ono najdragocjenije – život, uživali su i gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić, izaslanica Predsjednice Republike Hrvatske Renata Margaretić Urlić kao i brojni drugi predstavnici političkog i kulturnog života Hrvatske: ministrica Nada Murganić, predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić, predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora Ines Strenja-Linić i brojni drugi uvaženi gosti i dragi prijatelji Zaklade koji su tijekom više od deset godina od njenog osnutka iznimno doprinijeli njenom radu i pomogli u spašavanju ljudskih života.
Ovim, osmim po redu Koncertom za život, kao i brojnim drugim akcijama Zaklade Ana Rukavina, omogućeno je 68 transplantacija iz Hrvatskog registra za pacijente u Hrvatskoj i inozemstvu čime je oboljelima i njihovim obiteljima darovana nova nada i prilika za život. Od 150 građana koliko ih je bilo upisano na početku rada Zaklade, danas je taj broj povećan na 53.072 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Foto: Press – Krume Ivanovski