fbpx

Zijah A. Sokolović: Humanitarna predstava Međuigre 0 – 24!

Cekate teatar…

MeđuigreCentar za kulturu Trešnjevka još jednom se uključuje u humanitarnu inicijativu sudjelujući u organizaciji kazališnog druženja uz predstavu ‘Međuigre 0 – 24’ kabare Zijaha A. Sokolovića, a koje će se održati u petak 16. siječnja s početkom u 19,30 sati. Riječ je o humanitarnoj akciji koju organizira Udruga ‘Cure puce s Trešnjevke‘, a kojoj je cilj prikupljanje sredstava za liječenje teško oboljele Lovorke Hančić, kojoj liječnici još uvijek nisu propisali odgovarajući lijek.
Svi koji se odazovu ovoj humanitarnoj akciji uživat će u predstavi za koju autor kaže kako njome “želi dodirnuti besmislenost i manjak logike čitavog ljudskog djelovanja sa sviješću da je čovjek uhvaćen u zamku civilizacije i usamljenosti, kao prirodnog stanja, i da se to ne može izliječiti, ali može ublažiti. Cervantesove ‘međuigre’ su bile male kratke predstave u pauzama između činova dugih i velikih predstava kao odmor za gledatelje. ‘Međuigre 0-24’ su mala kratka razmišljanja u pauzama između dugih i velikih životnih obveza.
‘Međuigre 0-24’ su sastavljene od mnoštva svakodnevnih razmišljanja stavljenih u formu kratkih priča, od kojih nekoliko njih čini okosnicu kabaretske forme, a ostale se mijenjaju od predstave do predstave.  Osnovna ideja ‘Međuigre 0-24’, u galopu civilizacije i poplave kapitalizma, je da čovjek ne odgađa mala, kratka zadovoljstva koja mu donose smirenje i duševni mir. Sad nije vrijeme…sad nije vrijeme…sad je kasno!“
Cijena ulaznice je 50,00 kuna, a mogu se kupiti putem uplate na račun Udruge Cure puce s Trešnjevke ili izravno u CeKaTeu sat vremena prije početka predstave.
Zbog ograničenog broja mjesta, potvrde o uplatama i rezervacije nam šaljite na mail: lovorikezalovorku@gmail.com

Foto: Press