Marija Rukavina: Koncertom za život ove godine slavimo Anin 40. rođendan
By redakcija On 31 ožu., 2017 At 09:26 AM | Categorized As LifeStyle, Moda, Naslovnica, Reportaže, Vijesti | With 0 Comments

Zagreb….

Koncert za život – u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja

Marija Rukavina, Želim život– Koncertom za život ove godine slavimo Anin 40. rođendan, prisjećamo se velikog maestra Vjekoslava Šuteja i podrške koju je dao Aninoj viziji, a najviše od svega, njima u čast – slavimo život! Zahvaljujemo Predsjednici Republike Hrvatske, gospođi Kolindi Grabar – Kitarović i Gradu Zagrebu što su i ove godine podržali Koncert za život kojim, u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom, još jednom želimo podsjetiti građane da je lijek kojim možemo spašavati teško oboljele diljem svijeta u nama – rekla je upraviteljica Zaklade Ana Rukavina, gospođa Marija Rukavina.
Zagrebačka filharmonija održat će danas, 31. ožujka u 19.30 sati, tradicionalni osmi po redu Koncert za život za Zakladu Ana Rukavina u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Koncertom koji se održava u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja, slavit će se život uz najpopularnije brojeve iz opere Carmen Georgesa Bizeta.
Marija RukavinaOve će godine koncert svojim nastupom uveličati: Iva Krušić, Aljaž Farasin, Martina Zadro i Georgio Surian uz pratnju Zagrebačke filharmonije i zborova „Cantores Sancti Marci“, Ivan Filipović, Dječjeg opernog zbora i Zvjezdica, a sve pod ravnanjem Filipa Šljivca. Svi građani koji žele uživati u raskošnoj glazbenoj večeri, mogu ulaznice po cijeni od 80kn kuna kupiti na blagajni Zagrebačke filharmonije ili online na ulaznice.hr.
– Koncept Želim život i osnivanje Zaklade Ana Rukavina jedna je od najvažnijih inicijativa pokrenuta u Hrvatskoj. Iako nastala na tužnoj sudbini oboljele Ane Rukavine i maestra Šuteja, izrasla je u pozitivnu i ohrabrujuću priču, toliko potrebnu u današnje vrijeme. Ona ponovno vraća fokus na sam život, osvještava njegovu važnost i slavi Život iznad svega. Zagrebačka filharmonija ponosna je što je dio tog optimizma i što je osmu godinu zaredom dio velike obitelji Zaklada Ana Rukavina. Carmen, kao personifikacija životnosti, borbenosti i hrabrosti pravi je odabir za program ovogodišnjeg Koncerta za život. U projektu sudjeluju prvaci opere, studenti Muzičke akademije, naši najbolji zborovi – svi ujedinjeni u jednoj plemenitoj misiji – slaviti život. Pozivamo javnost, da svatko na svoj način i koliko može, pridonese našem cilju – mi to činimo glazbom, a publika kupnjom ulaznice kojom izravno podržava rad Zaklade – izjavio je ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch.
Dosadašnjim djelovanjem Zaklade omogućeno je 68 transplantacija darivatelja iz Hrvatskog registra za pacijente u Hrvatskoj i inozemstvu čime je oboljelima i njihovim obiteljima darovana nova nada i prilika za život. Od 150 građana, koliko ih je bilo upisano na početku rada Zaklade, danas je taj broj povećan na više od 53.000 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Foto: Scena.hr, Press

comment closed