fbpx

Posljednja utakmica Hrvatske u skupini C: Hrvatska i Srbija

U utorak, 8. prosinca Hrvatska Vs Srbija

– Mi znamo njihove kvalitete, oni znaju naše kvalitete, ali jednostavno, kao i obično rekli smo idemo step by step. Pripremat ćemo se za njih u detalje, razraditi sitnice koje su nam strašno bitne, koje čine razliku između jednog i drugog. I ponovno, ulazimo u utakmicu potpuno neopterećeni, ali naravno sa željom da pobijedimo. U mojoj rukometnoj filozofiji, igra obrane je ta koja bi trebala imati neku prednost zato što, ne samo da ti omogućuje lakše golove iz kontra napada, nego ti i omogućuje da slobodnije igraš u napadu. Znači da nemaš te pressinge, da ti se ruka ne skrati, a kad igrač igra slobodno u napadu onda igra najbolje. Prema tome, tu moramo raditi isto ono što smo radili ove dvije utakmice, evo vidite da smo primili zaista mali broj golova, primili smo 47 golova – rekao je Nenad Šoštarić.

Hrvatska

Mađarska i Nizozemska su pospremljene u arhivu i povijest. Vremena za slavlje i uživanje nema previše. I dok se svijet još divi izvedbama ekipe Nenada Šoštarića, naše rukometašice već su mislima okrenute ka Srbiji. Susret je to koji Hrvatskoj pobjedom otvara vrata drugog kruga s maksimalnim učinkom od četiri boda, o čemu se samo moglo sanjati uoči Europskog prvenstva s obzirom na sve poteškoće koje je reprezentacija imala.

Hrvatska

– Pa mislim da smo mi sami sebi najveća opasnost, i najveći plus, tako da mislim da Srbija ima isto kvalitetnu ekipu i na golu su dobri. Imaju dobru vanjsku liniju, ali mislim da moramo dati sve od sebe kao i ove dvije tekme i da ne bi trebalo bit problema. Naša najveća snaga je to naše zajedništvo, kao i ove dvije utakmice, da dajemo svaka od sebe svoj maksimum, jedna za drugu i to je najbolji recept – rekla je Ana Debelić.
Senzacionalna hrvatska ženska seniorska reprezentacija igrat će sa Srbijom za nastavak pobjedničkog niza na Europskom prvenstvu u Danskoj. Posljednja utakmica Hrvatske u skupini C, na rasporedu je u utorak, 8. prosinca 2020. godine, u 18.15 sati.

Foto: Press – HRS