fbpx

Egzorcizam Dalibora Matanića osvojio nagradu za najbolji film

Brazil…

– U egzorcizmu nema ničeg lijepog, bilo da se radi o klasičnom ritualu koji se veže uz Crkvu, ili o nekoj vrsti ateističkog čišćenja. No moja teza je bila to, da kad se dva svijeta ujedine, i religijski i ateistički, da mogu zajedno djelovati protiv zla. Tako da smo se suočili s vlastitim strahovima, slušali smo ljude koji su imali ta iskustva, razgovarali sa svećenicima svih mogućih, konzervativnih i liberalnih opredjeljenja, ateistima, spiritualistima. Bila je to jedna duboka potraga – rekao je Dalibor Matanić.
Film Egzorcizam, psihološki horor Dalibora Matanića osvojio je nagradu za najbolji film na netom završenom Festivalu Internacional de Cinema Fantástico de Brasilia.

Egzorcizam

U objašnjenju žirija stoji:
– Za sposobnost širenja žanra horora, psihološku napetost uz izvrsne glumačke izvedbe te dosljednu i naturalističku produkciju Grand Prix dodjeljuje se hrvatskom hororu Egzorcizam!
Ovo je prvi međunarodni festival na kojem je prikazan film Egzorcizam, a ujedno i prva nagrada!
U glavnim ulogama su: Nika Ivančić, Helena Minić Matanić, Senka Bulić, Lana Gojak, Janko Popović Volarić i Marko Braić.
Direktori fotografije su David Oguić i Danko Vučinović, montažer je Tomislav Pavlic, skladatelji Alen i Nenad Sinkauz, kostimografkinja Desanka Janković, make-up je radila Sanja Rivić, a obradu tona Frano Homen.

Foto: Društvena mreža Internacional de Cinema Fantástico de Brasília