fbpx

Leona Paraminski:Nisam ni zavodnica ni manipulatorica!

Leona ParaminskiLeona Paraminski u crnogorskoj seriji ‘Budva na pjeni od mora‘ glumi vještu manipulatoricu, lažljivicu i pravu zavodnicu. No ona se potpuno razlikuje od svoje uloge. Glumica je uživala u snimanju serije. Zbližila se s glumačkom ekipom. Snimanje ljubavne scene, kaže, bilo joj je pomalo nelagodno, no zbog ekipe sa seta sve je prošlo bezbolno. U ekskluzivnom razgovoru za portal Scena.hr lijepa Leona nam je ispričala zanimljivosti sa snimanja, gdje je provela ljeto te planove.

Scena: Kako vam je bilo na snimanju serije ‘Budva na pjeni od mora’?
Bilo je to predivno iskustvo rada na sebi i na divnoj ulozi! I još sam snimala četiri mjeseca na moru u prekrasnoj Crnoj Gori s domaćinima o kakvima samo možete sanjati, a koji su i autori serije. Mima Karađić je divan glumački partner i bila je divota raditi s njim i pod redateljskom palicom njegovog brata priznatog kazališnog režisera Milana Karađića kojeg glumci naprosto obožavaju! A i ja! Okupili su genijalnu regionalnu ekipu i očekuje vas četrdeset nastavaka jake dramske priče! Projekt za poželjeti!

Scene: Koje su vam najzanimljivije scene?
Emotivno zahtjevne i pomalo mračne .

Leona ParaminskiScena: Je li vam neki dijalog posebno drag?
To vam teško mogu odgovoriti. Bilo ih je zbilja puno, a i kad radiš tako intenzivno i dugo na projektu, u kojem imaš poprilično teksta na svakodnevnoj bazi, uključeno vam je samo staro dobro kratkoročno pamćenje. Dok u kazalištu vrijedi potpuno drugi princip. Tekst iz neke predstave od prije par godina znam čim stanem na scenu jer nam tijelo pamti… Vežemo misli i rečenice uz kretanje u prostoru na sceni, ali naravno i zbog temeljitije i dugotrajnije pripreme pa je logično da i tekst pohranjujemo na drugačiji način.

Scena: Gdje ste snimali?
U Budvi, Cetinju, Ulcinju, Podgorici, obišla sam skoro cijelu Crnu Goru i oduševili su me ljudi, mjesta i hrana.

Scena: Kako vas je glumačka ekipa prihvatila?
Sjajno smo se zabavljali i na setu i izvan njega. Upoznala sam puno mladih talentiranih glumaca i iz Srbije i Crne Gore koji su fenomenalni! A da ne pričam o starijoj generaciji koja me je oborila s nogu. Sve su to glumci koje sam obožavala kao mala djevojčica. Kad sam upoznala Marka Nikolića potpuno sam se zbunila što inače nije moj običaj, ali kao da sam se vratila u djetinjstvo i u ‘Bolji život’ seriju koju sam obožavala. Stekla sam prijatelje za cijeli život!

Scena: Jeste li s ekipom iz serije postali prijatelji?
Da, od ekipe iza kamere s kojima sam se našla kasnije i u Sarajevu da se vidimo pa do glumačke ekipe iz Beograda. Imamo mi planova!

Scena: Jeste li imali neku neugodnu scenu u seriji?
Pa bila je jedna ljubavna scena, ali ne mogu reći da mi je bilo neugodno, možda više malo nelagodno, ali tada cijela ekipa na setu radi za vas tako da to uvijek prođe bezbolno.

Scena: Je li vas ikad uhvatila trema ili strah, jeste li zaboravili tekst?
Naravno da se to ponekad dogodi, ali u mom slučaju rijetko jer sam ‘freak control’ i uvijek imam dobru pripremu, totalni sam štreber!

Scena: Koliko se uloga u seriji razlikuje od vas?
Totalno! Mila Kovač je vješta manipulatorica, lažljivica, prava zavodnica, promišljena, ne preza ni pred čim u životu da bi dobila što želi, iako je na neki način duboko nesretna, željna ljubavi i osjetljiva.

Scena: Imate li u planu neku novu seriju ili film?
Trenutno još nema. Posvećena sam kazalištu u potpunosti, ali se nadam da će uskoro doći. Vrijeme mi je za jednu pravu zrelu filmsku ulogu!

Scena: Koliko se razlikuje gluma u seriji od glume u kazalištu?
Kamera lovi i najmanji detalj, hvata vaš unutarnji svijet. U kazalištu se igra pojačano jer ste ipak na sceni i igrate za ljude koji su vam udaljeni nekoliko metara, ali naravno sve ovisi i od uloge i tipa igranja odnosno žanra.

Scena: Gdje ima više improvizacije u kazalištu ili filmu?
To ovisi od projekta koji radite, od režisera i njegove vizije i principa rada. Možete improvizirati i u kazalištu i na filmu.

Scena: Gdje vam se teže razodjenuti za potrebe uloge –  u seriji, filmu ili kazalištu?
Nema razlike, uvijek mi je jednako teško.

Scena: Nešto o novoj kazališnoj predstavi…?
Radim na novoj predstavi u HNK Varaždin gdje obilježavamo obljetnicu rada Jagode Kralj Novak i Stojana Matavulja tekstom ‘Filumena Marturano’u režiji slovenskog redatelja Samo M. Streleca.

Scena: Planovi…?
Uvijek imam toliko planova pa se sad želim malo odmoriti od planova i prepustiti se onome što mi život donese. Bar ovu godinu.

Scena: Koliko trpi vaš privatni život zbog posla?
Pokušavamo da ne trpi! Sve u životu ima svoje prednosti i mane. Tako da ponekad i razdvojenost nosi svoju ljepotu, recimo predanost poslovnim prioritetima je maksimalna kad smo razdvojeni, ali isto tako jako cijenimo svoje zajedničko vrijeme i svaki slobodni trenutak provodimo zajedno.

Scena: Gdje ste ljetovali ove godine?
Moja prošlogodišnja želja je bila Afrika, a kako smo odlučili da svake godine idemo u neku egzotičnu zemlju koja nas privlači, izbor je pao na Mauricijus. Tamo se želim vratiti još jednom u životu. To je još uvijek raj na zemlji, bez kapitalizma.

Foto: Press Scena.hr