fbpx

Provjereno: Raskrinkali transvestita prevaranta

U emisiji…

Muškarac prerušen u ženu zaveo bolesnog starca i domogao se njegove imovine

Provjereno– Ta osoba se predstavila mome ocu kao osoba koja je medicinska sestra – kaže Renata, kćer Alojzija, 78-godišnje žrtve prevaranta. Sve se odvijalo jako brzo, u sljedeća dva dana nestalo je 13 700 kuna s tekućeg računa njezina oca.
U posljednjoj emisiji ‘Provjereno’ otkriven je prevarant koji je promijenio spol kako bi zavodio stare i psihički nestabilne muškarce ne bi li stekao korist od njihove imovine. Osoba se predstavila kao medicinska sestra. Ivana Zdravka Josipa Radoš, odnosno Toto Gubić iz Bjelovara. Muškarac koji je navodno promijenio spol.
Situacija je brzo kulminirala. Nitko nije znao gdje je Alozije, prijavljen je nestanak na policiji koja ga je locirala u bolnici u Bjelovaru. Došla je u bolnicu, tata je bio u komi.
provjereno– Izašla sam prvo izvaditi tatin rodni list i domovnicu i tada sam doživjela prvi veliki šok nakon njegovog zdravstvenog stanja, a to je da sam otkrila da je tata 10. lipnja isti dan kad je završio u bolnici, sat vremena prije sklopio ugovor s dotičnom osobom o životnom partnerstvu – prisjetila se Renata. Ubrzo nakon toga Alozije je preminuo.
Onda je uslijedio novi šok. Naime, Ivana Zdravka potpisala je ugovor o uzdržavanju s provjerenonjenim ocem. Tako je Ivana Zdravka Josipa Radoš postala vlasnica trokatnice u zagrebačkoj Dubravi.
Kad je Renata vidjela dokument znala je da se njezin tata potpisivao s Alojzije, a ne Alojz kako piše u ugovoru, što je bilo sumnjivo. Prervaru je razotkrila novinarka emisije Provjereno Ema Branica odnjevši ugovor o doživotnom uzdržavanju grafologu na vještačenje koji je utvrdio krivotvorenje potpisa.
No, priča se nastavlja. Tjedan dana nakon što je pokopala gospodina Cesara u istoj kući se našao novi muškarac. Međutim, obitelj tog čovjeka prijavila je nestanak i policija ga je izbavila iz kuće i vratila u Jajce. Prije no što su ga locirali i vratili njegovoj obitelji, Ivana Zdravka objavila je kako je trudna – nosi blizance. Nevjerojatno, ali muškarac iz Jajca potpisao je kako ih priznaje!

Foto: Press