fbpx

Hrvatska porazila Francusku, SAD i napravila povijesni uspjeh

Berlin…

Hrvatska muška streličarska reprezentacija u sastavu Domagoj Buden – Mario Vavro – Ivan Markeš osvojila zlato na Svjetskom kupu u Berlinu

HrvatskaOd 16. do 22. srpnja 2018. godine na Svjetskom kupu 2018. u Berlinu nastupila je naša reprezentacija sa streličarima iz 45 zemalja. Domagoj Buden tjedan je završio u finalu za zlatnu medalju nakon što je pobijedio Elzinga P. i nastavio natjecanje protiv Schloesser M. iz Nizozemske. U pojedinačnoj je konkurenciji, u nastavku natjecanja, Buden na kraju osvojio srebro. Amanda Mlinarić i Mario Vavro su završili natjecanje u 1/8 finala i osvojili na kraju deveto mjesto.
Prije finalnih nastupa, ekipno – Domagoj Buden, Mario Vavro i Ivan Markeš su vratili ‘dug’ Francuskoj za Vatrene, i pobijedili izabranu vrstu Francuske s rezultatom 235:232 i tako ih izbacili u eliminacijama. A u nastavku natjecanja, naši su streličari u momčadskom natjecanju u finalu složenog luka pobijedili Sjedinjene Američke Države pogodivši 235 od mogućih 240 krugova, naspram protivnička 233. Naš najbolji pojedinac bio je Domagoj Buden. Treće mjesto osvojila je reprezentacija Italije.

Foto: Press – Hrvatski streličarski savez