fbpx

Hrvatska nakon velike borbe poražena od Njemačke 22-21

Köln…

HrvatskaHrvatska muška rukometna reprezentacija poražena je od Njemačke pred 19 000 gledatelja u Lanxess Areni. Igrali su izabranici Line Červara odličnu utakmicu, te do samog kraja bili blizu velike pobjede. U prvom dijelu Nijemci nisu uspijevali pohvatati naše akcije, bili smo iznimno raspoloženi predvođeni Marinom Šegom. Naš vratar obranio je niz teških udaraca, a vodili smo dva razlike u 13. minuti nakon dva uzastopna pogotka Igora Karačića.
Do kraja prvog dijela igralo se izjednačeno, a na obje strane bila je vidljiva nervoza i opterećenje velikog uloga kojeg je nosila utakmica.
U nastavku sudačke odluke zaustavile su nas da dođemo do priželjkivane razlike, dva nepotrebna isključenja pomogla su Nijemcima da budu u minimalnom vodstvu, iznenadili su nas svojim golovima Hafner i Bohm. Na našoj strani Štrlek je dominirao atraktivnim pogodcima, a Šipić je na crti bio nerješiva enigma za njemačku obranu.
I kad smo pet minuta prije kraja poveli jednim pogotkom razlike činilo se da smo i po igri bliži uspjehu, međutim nekoliko nesmotrenih pogrešaka i dvojbene odluke danskog sudačkog para konačno su odredile završni rezultat.
Najbolji pojedinci u našoj momčadi bili su Štrlek i Karačić, svaki po četiri pogotka, dok je Wiede sa šest uspješnih akcija predvodio pobjednike.

Foto: Press – Hrvatski teniski savez