fbpx

Hrvatska U-19 uvjerljivo preko Engleske do Europskog prvenstva

Karlovac…

Hrvatska malonogometna reprezentacija do 19 godina u drugom je kolu kvalifikacijske Skupine 7 nadigrala izabranu vrstu Engleske 4:0, a u kombinaciji s pobjedom Slovačke nad Italijom taj je rezultat osigurao plasman na Europsko prvenstvo.
Nakon velikog preokreta protiv Slovačke (6:2), gledatelji u karlovačkoj dvorani Mladost mogli su uživati u još jednoj odličnoj izvedbi Hrvatske U-19 te proslaviti sjajan uspjeh izabranika Marinka Mavrovića.
Već u drugoj minuti Jurlina oduzima loptu i dodaje za Radića, koji vara engleskog vratara Bickerstaffea i pogađa za 1:0. Potom se s nekoliko obrana istaknuo i hrvatski vratar Čizmić, a u drugom je poluvremenu Hrvatska preuzela kontrolu pri čemu je Vukelić iskazao svoje golgeterske kvalitete.
Prevarivši svoje čuvare postigao je pogodak za 2:0, a kada su Englezi zaigrali bez vratara, nakon oduzete lopte u 34. minuti povisuje na 3:0. Dvije minute prije kraja zaokružio je svoj hat-trick i postavio konačnih 4:0.
U ranije odigranoj utakmici drugog kola Slovačka je pobijedila Italiju 6:3 te se Hrvatska već prije posljednjeg kola plasirala na premijerni završni turnir Europskog prvenstva U-19, kojemu će u rujnu ove godine domaćin biti Latvija.

Kvalifikacije za EP U-19, Skupina 7:
1. Hrvatska 6
2. Slovačka 3
3. Engleska 3
4. Italija 0

Foto: Press – Hrvatski nogometni savez