Lino Červar: Idemo dalje, prvi cilj je ostvaren
By redakcija On 15 sij., 2020 At 12:26 PM | Categorized As Naslovnica, Sport, Sportske minute, Vijesti | With 0 Comments

Europsko prvenstvo…

Kad djelujemo kao tim, onda stvari idu lakše, poručio je Lino Červar

Lino Červar– Idemo dalje, prvi cilj je ostvaren. Idemo sada drugi cilj, koji je puno teži. Imamo četiri složena protivnika, dva favorita za medalje. Vidjeli smo da kad igramo složno, disciplinirano, kad se držimo dogovora i taktike, kad djelujemo kao tim, onda stvari idu lakše – rekao je Lino Červar izbornik muške seniorske reprezentacije.
Tri nastupa, tri pobjede i vrlo dobar dojam. To je učinak Hrvatske nakon prvog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu u Austriji. Naša reprezentacije je ostvarila prvi cilj. U Beč ide s dva boda, puna samopouzdanja i vjere da može otići u borbu za medalje.
– Prije deset godina Hrvatska je u Grazu, nošena nevjerojatnom podrškom svojih navijača, ostvarila tri pobjede (Norveška 25:23, Ukrajina 28:25, Rusija 30:28), pa u Beču nastavila svoju rapsodiju, koju su pokvarili tek Francuzi u finalu. Ima li neke simbolike u priči iz 2020. godine tek ćemo vidjeti. Ali svi se iskreno nadamo da se može dogoditi repriza. Finale je doduše u Stockholmu, ali nema veze. Beč je sljedeća postaja reprezentacije. Suparnike i detaljan raspored igranja znat ćemo tek kasno večeras. Hoće li to biti Austrija, Sj. Makedonija ili Češka iz skupine B, u ovom trenutku to je manje važno. Iz skupine C nam dolaze Njemačka i Španjolska. Dakle, čekaju nas nove velike i teške bitke, da bi se domogli Švedske i završnice. Nekako potiho u sebi mislimo dok Hrvatska igra ovako kao u Grazu, posebno tu sjajnu obranu 5-1, nikoga se ne treba bojati – poručuju iz HRS-a.

Foto: Press – Hrvatski rukometni savez

comment closed