fbpx

Dražen Glavaš: FFC 11 odlične borbe i vrhunski spektakl!

FFC 11 Osijek…

FFC 11 Dražen GlavašDražen Glavaš naš dvostruki finalista Hrvatske MMA lige i osvajač svjetskih i europskih medalja u kickboxingu samo za čitatelje portala Scena.hr napravio je osvrt na spektakularni FFC 11 koji je održan 04. travnja u Osijeku. Dražen je izdvojio najvažnije trenutke borbi koje su oduševile prepunu dvoranu Gradski vrt.
– Na FFC 11 koji je održan u Osijeku vidjela se visoka profesionalnost i organizacija priredbe. Vrhunska atmosfera, borbe i publika koje je pokazala kako se bodre heroji i borci svoga grada. Osijek se pokazao kao grad koji ima odličnu publiku koja zna kako podržati svoje borce i naravno dobru borbu. Spektakl je bio stvarno neviđen do sada jer je dvorana bila potpuno ispunjena i sve je odzvanjalo gromoglasnim i fer navijanjem.

1. Borba
Ivica Tadijanov (HRV) vs Marcin Prachino (NIZ) kat – 93.
Ivica TadijanovPrvu borbu otvara Ivica Tadijanov koji nastupa prvi put pred svojom publikom. Ivica je ušao u borbu spreman, i psihički i fizički, odmah se vidjelo da protivnika čeka težak meč. Borba počinje s laganim odmjeravanjem u stojici i u prvoj ukazanoj prilici Ivica odvodi protivnika u parter sa single leg takedownom. Ivica je bio dominantan u svome planu i vještini koju najbolje zna, a to je hrvanje zadržavanjem pozicije i udarcima. Protivnik jednostavno nije našao rješenje protiv Ivice koji je dominirao sve tri runde i zasluženo odnio pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca.

2. Borba
Josip Artuković (BIH) vs  Marko Drmonjić ( SLO) kat – 84kg
Borba sličnog scenarija kao i prva MMA borba. Artuković odmah na početku borbe ruši protivnika u parter, drži dominantnu poziciju i s udarcima osvaja bodove. Drmonjic prilikom rušenja pokušava uhvatiti Artukovića u giljotinu, ali se Artuković uspješno izvlači iz svih tih pokušaja. Borba sličnog scenarija u sve tri runde dovoljno da Artuković ostvari dominaciju i odnese pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca. Pobjednik Josip Artuković.

3. Borba
Ivan GluhakIvan Gluhak (HRV) vs Luca Vitali (ITA) kat – 77kg
Borci su ušli žestoko u prvu rundu gdje je protivnik bio bolji i čak nekoliko puta ozbiljno ugrozio Gluhaka koji je uspio preživjeti i ući u drugu rundu. Druga runda totalni preokret, Ivan Gluhak je ušao odlučno i pokazao srce te je svoga protivnika odveo rušenjem u parter i sa soccer kickovima, koljenom  i odličnim ground and poundom demolirao protivnika. Sudac nije ništa drugo mogao nego spasiti Vitalia i prekinuti borbu. Pobjednik Ivan Gluhak 2 runda TKO.

4. Borba
Matej Batinic 1Matej Batinić (HRV) vs Sandor Okros (MAĐ) kat – 93kg
Mađar se pokazao kao tvrd borac sa odličnom obranom u parteru. Batinić je bio bolji u svim segmentima borbe. Bilo je tu odličnog rušenja, bacanja i preokreta u  parteru ali Batinić je uspio dominirati sve tri runde. U zadnjoj rundi pred sam kraj ozbiljno je oštetio protivnika dobrim high kickom. Batinić zasluženo odnosi pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca!!

5. Borba
BatinicSaša Milinković (HRV) vs Stefan Traunmuller (AUT) kat + 93kg
Saša Milinković, ljubimac Osječke publike i odličan hrvač ušao je u meč psihički i fizički spreman. Ispred njega je bio borac dostojan poštivanja, Stefanov nadimak ‘Hulk’ potpuno opravdan. Borba počinje s odmjeravanjem i austrijanac napada Milinkovića koji odlično kontrira s dobrim mildle kickom. Borba prelazi u klinč u stojci gdje Milinković okreće protivnika u kut i uspješno se izvlači van. Austrijanac baca dobar low kick na prednju nogu Milinkovića. Ponovo austrijanac napada s udarcem rukom i povezuje solidan high kick koji Milinković odlično brani. Stefan kreće u rušenje od kojeg se Saša odlično brani te dolazi u polugard. Saša je odmah izolirao ruku protivnika i ubrzo došao u poziciju iz koje izvodi odličan armtriangle gdje Austrijanac nema što drugo nego tapkanjem predati borbu. Odlična borba. Saša je još jednom pokazao i opravdao svoj status. Pobjeda Saša Milinković 1 runda armtriangle.

Borba večeri
Stipe BekavacStipe Bekavac (HRV) vs Eddie Sanchez (USA) kat + 93kg
Poslastica večeri MMA dijela spektakla. Od početka se vidjelo da su borci spremni za okršaj od prve sekunde borbe. Borci su ušli otvoreno u borbu gdje Stipe plasira dobre udarce u stojci ali i Eddie odlično uzvraća. Dolaze do klinča gdje Sanchez odvodi Bekavca u parter koji je trajao nekoliko sekundi. Sanchez zamalo uzima leđa Bekavcu. Bekavac se uspješno izvlači iz te pozicije, dolazi u stojku i s ručnim tehnikama demolira Eddia koji je vidljivo uzdrman ali vraća udarce. Borba se na trenutak smiruje i odvija na distanci iz koje Bekavac zadaje brutalan lijevi direkt točno u bradu protivnika i teškim nokautom šalje Eddia na pod. Odlična borba s odličnim završetkom koja je podigla publiku na noge. Pobjednik Stipe Bekavac 1. runda KO.

Poslije MMA borbi, u programu FFC 11 krenule su K-1 borbe. Izdvojiti ću nekoliko borbi.

1. Borba
Ivan ZidarIvan Zidar (HRV) vs Samuel Hadzima (SVK) kat – 65kg.
K-1 dio večeri otvara domaći borac Ivan Zidar. Ivan odličnim boksačkim tehnikama i kretanjem apsolutno dominira prvu rundu. U drugu rundu je ušao malo neoprezno i Samuel plasira jedan odličan i težak mildle kick u jetru i domaci borac se našao u ozbiljnim problemima. Dobio je puno udaraca i uspio je jedva preživjeti rundu. Pauza je uspjela oporaviti Ivana koji pokazuje pravo srce borca i pokazati svojim sugrađanima da može i hoće. Treća runda je bila otvorena borba u kojoj Ivan uspijeva vise puta čisto pogoditi Samuela boksačkim serijama i s velikim srcem osvaja treću rundu. Pobjeda Ivan Zidar odlukom sudaca. Svaka čast Ivanu na odličnoj i srčanoj borbi.

2. Borba
Ante Verunica (HRV) vs  Tomislav Cikotić (HRV) kat + 91kg
Odlična borba teškaša. Tri runde teških udaraca s jedne i druge strane. Stvarno se tu ne može puno reći nego da je borba bila sve tri runde podjednaka. Sudci su se odlučili za ekstra rundu u kojoj je Verunica uspio kondicijskom spremom i inicijativom pokazati više i natjerati suce da mu daju pobjedu. Pravi rat dvojce teškaša. Pobjeda Ante Verunica odlukom sudaca nakon ekstra runde.

5. Borba
Shkodran Veseli (ALB) vs Stevan Živković (SRB) kat – 77kg
Odlična borba u kojoj se vidjelo da se radi o dva vrhunsko pripremljena borca koji su pokazali K-1 tehniku na zavidnom nivou. Prva runda je prošla u odmjeravanju i s odličnim kickbox tehnikama s jedne i druge strane. Čvrsta i otvorena borba dvaju srčanih boraca. U drugoj rundi Shkodran iskorištava neopreznost Živkovića koji je bio bolji u drugoj rundi i plasira odličan čisti high kick u glavu i šalje Živkovića na pod. Živkovic preživljava sudačko brojanje i uspijeva otići u treću rundu. U trećoj rundi Shkodran kreće žestoko i pogađa Živkovića koljenom u glavu i borba se prekida. Pobjeda Shkodran Veseli u trećoj rundi TKO.

6. Borba
Igor JurkovićIgor Jurković (HRV) vs Jovan Kaluđerović (SRB) kat +91
Borba večeri K-1 programa. Kako su i rekli prije borbe da se neće štedjeti borci su ušli otvoreno i jako u prvu rundu. Jurković je uspio plasirati dobre boksačke udarce i povezivao noge na što je Kaluđerović vraćao s čvrstim boksom. Nije dugo trebalo da Jurković iskoristi svoj kontra gard i lijevim midle kickom pogodi čisto Kaluđerovića u jetru. Sudac odbrojava Kaluđeroviću koji ulazi dalje u borbu. Igor JurkovićJurković kreće naprijed i ponovo iz dobre serije udaraca pogađa midle kickom u jetru od koje više nije bilo povratka. Sudac odbrojava do kraja i Kaluđerović nije u stanju dalje nastaviti borbu. Ekspresna pobjeda odličnoga Igora Jurkovića koji je pokazao u zadnja dva meča da je opasan protivnik za svakoga tko stane ispred njega. Pobjednik Igor Jurkovic 1 runda KO. Igoru puno sreće u sljedećim borbama u ‘Glory’ organizaciji.

Svaka čast!!!

Piše: Dražen Glavaš
Foto: Dražen Glavaš, privatni album, FFC