fbpx

Dražen Glavaš: Najpoštenija bi bila ekstra runda!

Analiza Glory 14…

Dražen GlavašDražen Glavaš nakon prošle analize borbi u MMA i vrlo pozitivnih reakcija čitatelja portala Scena.hr uživo je pratio i sinoćnji prestižni Glory 14. Naš stručni komentator napravio je kratku analizu najvažnijih događaja te se posebno osvrnuo na glavnu borbu večeri u kojoj je Filipović izgubio odlukom sudaca.

Borba večeri: Teška kategorija – Mirko Filipović (HRV) – Remy Bonjasky (NIZ) – na bodove (podijeljeno)
Eto došla je i ta borba koju smo dugo čekali. Borba dvaju šampiona i legendi.

RUNDA 1: Oba borca su otvorili borbu s čvrstim napadima i jakim udarcima. Mirko pokazao snagu, a Remmy eksplozivnost i brzinu. Mirko baca dobar highMirko Filipović kick ali sve sjeda na gard, bolje radi rukama dok Bonjasky nadoknađuje to koljenima i middle kickovima. Izjednačena runda.
RUNDA 2: Runda protekla u istome ritmu, Mirko uspješniji na boksačkim tehnikama dok Bonjasky na nožnima tehnikama. Po meni isto dosta izjednačena runda u kojoj je Mirko pokazao više agresivnosti i napadao protivnika, a Bonjasky se pokrivao i kontrirao.
RUNDA 3: Treća runda je bila presudna u kojoj je Mirko pokazao više i vršio presing na protivnika. Nije tu bilo puno čistih udaraca ali definitivno je Mirko bio svježiji i aktivniji. Borba ide na sudačku odluku koja odlazi u korist Bonjanskog. Ovakva sudačka odluka izaziva veliko negodovanje publike i skroz umanjuje vrijednost pobjede Remyjaa. Borba je bila dosta izjednačena i najpoštenije bi bila ekstra runda. Sve u svemu dobra i zanimljiva borba dviju legendi. Meni osobno je teško bilo gledati kako Mirko ljut odlazi i napušta ring, a isto tako mi je bilo još teže gledati jednog velikog borca Remyja koji pozdravlja publiku, a od nje dobiva zviždanje i negodovanje. Borac takve prošlosti i vrhunskih rezultata trebao je izaći iz zagrebačke arene s najljepšom uspomenom jer je s ovom borbom najavio svoju mirovinu, a ovako je izašao tužan i u suzama je izjavio da se tako ne pozdravljaju šampioni na odlasku. Remy Bonjasky je veliki sportaš, borac, šampion i legenda. Suci su njemu dali pobjedu. Tog velikog borca smo trebali ispratiti s naklonom i pljeskom, a ovako na ovaj tužan način nikako ne.

Pred borba večeri – POJAS (Laka kategorija): Andy Ristie (SUR) – Davit Kiria (GRU) – KO 5R

RUNDA 1: Najduža i definitivno najzanimljivija borba večeri. Odlična predstava oba borca. Ristie je pokazao brzinu i snagu, a Kiria odličnu otpornost i čvrstinu.
RUNDA 2: Ristie je uspio srušiti Kiriu s teškim udarcem koljenom u bradu. Kiria teško preživljava rundu i zvono ga spašava od poraza.
RUNDA 3: Kiria odradio odličnu rundu. Išao je na sve ili ništa i bio je još uzdrman od koljena iz prethodne runde. Pruža odličan otpor i šalje poruku svom protivniku da je još daleko od kraja.
RUNDA 4: Kiria preuzima dominaciju u borbi te borbu okreće u svoju korist. Otvorena borba bez puno taktiziranja sa žestokim izmjenama udaraca.
RUNDA 5: Na oduševljenje svih u areni Kiria pokazuje da je borac koji zaslužuje pojas i serijom udaraca šalje protivnika na pod. Nakon sudačkog odbrojavanja Kiria ponovo srčano napada i zadnje atome snage troši da dobije borbu. Šalje ponovo protivnika na pod i sudac prekida meč. Kiria osvaja pojas prvaka. Cijela arena na nogama s velikim pljeskom pozdravlja novoga prvaka. Borba odlična i zanimljiva s velikim preokretom. Definitivno borba večeri.

Mladen BrestovacTeška kategorija: Mladen Brestovac (HRV) – Jahfarr Wilnis (NIZ) – KO 1R
RUNDA 1: Mladen odradio kratku ali slatku borbu. Od početka je Brestovac nametnuo svoj stil borbe i spektakularnim high kickom poslao Nizozemca na spavanje. Odličan Brestovac je ovim nokautom poslao jasnu poruku svima borcima koji će stati ispred njega. Bravo Mladene!

Poluteška kategorija: Michael Duut (NIZ) – Igor Jurković (HRV) – KO 1R

Igor JurkovićRUNDA 1: Agresivna runda od samoga početka. Borci su jedva čekali da sudac označi početak borbe. Jurković agresivno napada te dobrim krošeom rusi Nizozemca. Nakon sudačkog brojanja nastavlja borbu ali Jurković ne dozvoljava da se oporavi od udarca. Agresivno nasrće na protivnika i ponovo ga ručnim tehnikama šalje na pod. Sudac prekida borbu. Odlična predstava Jurkovića koja je digla publiku na noge.

Laka kategorija: Teo Mikelić (HRV) – Murthel Groenhart (SUR)- PREDAJA TKO 2R

RUNDA 1: Odlična runda s puno kvalitetnih nožnih i ručnih tehnika. Mikelić s dobrim krošeom šalje protivnika na pod i pruža odličan otpor bivšem svjetskom prvaku. Na žalost u izmjeni udaraca je zaradio posjekotinu arkade te zbog težine ozljede nije mogao ući u drugu rundu. Šteta jer je prvu rundu bio bolji. Nas mladi borac se pokazao opasnim protivnikom za sve svoje sljedeće suparnike.

Mladen KujundžićTeška kategorija: Mladen Kujundžić (HRV) – Elmir Mehić (BIH) – PREKID TKO 2R

RUNDA 1: Odlična runda u kojoj je bilo dobrih izmjena udaraca i mogao se dogoditi i nokaut i na jednoj i na drugoj strani. Dosta kvalitetnih udaraca i tehnika je pokazano u prvoj rundi.
RUNDA 2: Kujundžić odlično izbjegava široke krošee i kažnjava Mehića točnim, brzim i preciznim udarcima. Bosanski borac je već u prvoj rundi zaradio ozljedu na licu, a u drugoj rundi dobio je još dobrih udaraca. Mehić nije ušao u 3 rundu zbog ozljede na licu.

Piše: Dražen Glavaš
Foto: Privatni album, Press