Dražen Glavaš: Uvijek u vrhu, a nikad na vrhu!
By Snježana Županović On 18 sij., 2014 At 05:54 PM | Categorized As Intervju, Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Bolna želja…

Dražen GlavašDražen Glavaš iz Kutine, MMA je borac u teškoj kategoriji i od malih nogu voli borilačke sportove. Iako je udarač, svoju prvu borbu u MMA dobio je gušenjem. Prošlogodišji je finalist Superfinala MMA lige. Za čitatelje portala Scena.hr otkrio je i svoju veliku, bolnu i neostvarenu želju – ‘Pojas prvaka’!.

Scena: Koliko dugo se bavite borilačkim sportovima, zašto baš MMA?
Borilački sport me zanimao od malih nogu, a ozbiljno treniranje i odlasci na takmičenja od 15 godine. MMA je skup svih borilačkih sportova, a ja ih volim sve i zato sam izabrao MMA.

Scena: Bazični sport vam je kickboks, prešli ste u MMA, kako to?
Moja prava ljubav je kickboxing i odradio sam dosta mečeva al eto zahvaljujući našem Mirku Filipoviću – Cro Copu i mene je uhvatila MMA manija.

Scena: Koji je vaš san za budućnost bio kad ste počinjali?
Nije tu bilo nekih snova ispočetka, ali s vremenom naravno i uspjesima dolaze i ambicije da budete jedan dobar i kvalitetan borac, i naravno publici rado oku viđen.

Scena: Koja vam je najdraža borba koju ste odradili i zašto?
Moja najdraža borba je prva profi borba u MMA gdje sam kao udarač koji nema veze s parterom srušio i ‘ugušio’ svoga protivnika.

Scena: Kao MMA borcu prilaze li vam djevojke, ili se boje…?
Nisam ja to baš vidio razliku da je više ili manje nego prije.

Scena: Kojim se poslom privatno bavite?
Ja inače radim kao interventni zaštitar već 13 godina, sada u ‘Securitasu’ nekadašnjem ‘Zvonimir Security’.

Scena: Koji strani borac, a koji naš je za vas broj jedan?
U K-1 Jerome Le Banner, MMA car Fedor! Naš naravno Mirko Cro Cop, a od nove generacije stvarno moram izdvojit Mladena Brestovca koji je vrhunski sportaš, odličan borac i stvarno odlična osoba. Nešto malo sam trenirao s njim i moram priznati da me je zadivio u svim pogledima. Ja mu osobno želim sve najbolje u karijeri.

Scena: Koga priželjkujete za sljedećeg protivnika?
Pa nemam ja nekih želja, tko god da stane ispred mene ja se trudim da pružim dobru borbu.

Scena: Što vaša obitelj misli o vašem izboru sporta?
Imam potporu obitelji. I sam brat mi je odnedavno u kutu i to mi puno znači. Naravno da se boje i strepe svaki put kad imam meč ali uz mene su 100%.

Scena: Koliko često trenirate i gdje?
Trudim se trenirati svaki dan. Barem nešto, bila to teretana, trčanje ili klasični MMA trening. Nemam baš neke uvjete za treniranje. Moj posao se bazira na noćnom radu i vjerujte mi da je jako teško ići iz noćne na trening i sa treninga u noćnu. Ja sam svjestan toga, i koliko je to teško, tako da svaka pobjeda za mene ima posebnu težinu.

Scena: Koji su vam planovi za 2014. godinu?
Puno treninga, rada, borbi i naravno uspjeha. I da me naravno ozljede zaobiđu, a one me uporno prate.

Scena: Imate li neku neostvarenu želju?
Imam i to po meni prilično bolnu. Pojas prvaka! Uvijek u vrhu, a nikad na vrhu. Eto nadam se da će se trud i rad isplatit i da će biti nešto.. Pusa svima!!

Foto: Privatni album

comment closed